Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. září 2021 7:00
Čas čtení 4:47
Ondřej Jarůšek

OKTAGON 28 slibuje velkolepou show. Uvidíme nového šampiona, české i zahraniční hvězdy a plno očekávaných bitev

OKTAGON 28 slibuje velkolepou show. Uvidíme nového šampiona, české i zahraniční hvězdy a plno očekávaných bitev
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY OKTAGON MMA
Uložit Uložené

Co všechno nás čeká na turnaji OKTAGON 28? Přečti si náš souhrnný přehled i s vyjádřením bojovníků.

Bitva o titul, domácí i zahraniční hvězdy a příslib ostrých přestřelek od začátku až do konce. To je turnaj OTKAGON 28, který vypukne už tuto sobou 25. září v pražské hale O2 universum. Organizace OKTAGON MMA si na konec měsíce přichystala nabitou kartu čítající celkem dvanáct zápasů, jimž bude vévodit bitva o post nového šampiona polotěžké váhy.

Doporučeno
Jeden z největších MMA talentů v Česku: Vím, že mám na to dostat se do UFC, říká mladá hvězda Matěj Peňáz (Rozhovor) Jeden z největších MMA talentů v Česku: Vím, že mám na to dostat se do UFC, říká mladá hvězda Matěj Peňáz (Rozhovor) 22. září 2021 18:30

Celý galavečer, stejně jako ty předchozí, odstartuje zápas v rámci tzv. Free Prelims, sledovat jej tedy budou moct všichni od 18:00 zdarma na YouTube či Facebooku. Střetnou se v něm špičkoví postojáři Vlado Lengál a Luboš Lesák. Oba z nich mohou lidé znát například z projektu OKTAGON UNDERGROUND, nyní se utkají pod pravidly MMA.

Mládí vs. zkušenosti. Tak by se dal označit zápas Jakub Tichota vs. Risto Dimitrov. Zatímco totiž první z jmenovaných patří mezi nejnadějnější mladíky na české scéně, 36letý zápasník z Makedonie působil jako profesionální trenér MMA a koordinátor UFC gymu v Ománu a do klece se vrací zhruba po dvou letech. Podle kurzů je Tichota velkým favoritem, bude tedy zajímavé sledovat, zda tuto pozici skutečně potvrdí.

Základní informace o turnaji OTKAGON 28
Kdy: Sobota 25. září 2021.
Kde: O2 universum v Praze, živě na Oktagon.tv.
Hlavní hvězdy turnaje: Viktor Pešta, Stephan Pütz, Leo Brichta, Matěj Peňáz, Petr Kníže a další.
Jakub Tichota
Zdroj: Oktagon MMA

V pozici kurzového outsidera se však představí Zdeněk Polívka v boji s veteránem UFC Ericem Spicelym. Na tento zápas jsme se nedávno zeptali i promotéra organizace OKTAGON MMA Ondřeje Novotého a i ten uznal, že to Polívka nebude mít vůbec jednoduché.

„Polívka je kluk, který svými kroky dokazuje, že chce velké výzvy,“ řekl nám. „Porazit Erica Spicelyho, který je prověřený v The Ultimate Fighteru a UFC, by pro něj bylo velkolepé,“ dodává. Celý rozhovor můžeš číst zde.

Doporučeno
Karlos Vémola může mluvit dál, ale potkáme se kleci! Německý Terminátor má v plánu ovládnout OKTAGON MMA (Rozhovor) Karlos Vémola může mluvit dál, ale potkáme se kleci! Německý Terminátor má v plánu ovládnout OKTAGON MMA (Rozhovor) 20. září 2021 17:00

Čtvrtý zápas večera obstará duo Michal Konrád a David Martiník. Konrádovi se podařilo na začátku letošního roku přelomit sérii proher a začít vítěznou šňůru, na kterou navázal i o pár měsíců později. Zda bude v nové vlně výher pokračovat, lze těžko soudit, bitva totiž jasného favorita nemá a podle všeho nás čeká vyrovnaný duel.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Matěj Kuzník se vrací po prohře a v kleci jej tentokrát prověří zkušený thajboxer Moon. Jak ale Kuzník říká, poslední klopýtnutí mu v něčem i pomohlo. „Zezačátku to bolelo, ale pak jsem si zjistil, že se z toho jen poučím a je dobře, že to přišlo teď, a ne třeba v titulovém zápase. Díky tomu jsem mohl zapracovat na svých nedostatcích a chybách,“ řekl nám.

Doporučeno
Ondřej Novotný: Gábora Borárose obdivuju. Bere velké výzvy a chce dokázat, že to není vymyšlený bojovník (Rozhovor) Ondřej Novotný: Gábora Borárose obdivuju. Bere velké výzvy a chce dokázat, že to není vymyšlený bojovník (Rozhovor) 9. září 2021 18:11

„Začal jsem trénovat chytřeji a jsem v dlouhodobé přípravě, kdy jsem se od posledního zápasu skoro vůbec nezastavil. Začal jsem taky pracovat s novým mentálním koučem, který mě dobře vede, takže jsem zvědavej, jak se to projeví na zápase. Já věřím, že pozitivně,“ dodává Kuzník s tím, že je zvědavý i na to, jaké to pro něj bude bojovat před vyprodanou halou.

Matěj Peňáz
Zdroj: Oktagon MMA

O velkém favoritovi však fanoušci nemají pochybnosti v posledním zápase první karty. V tom se totiž do svého čtvrtého zápasu MMA kariéry postaví velezkušený postojář Matěj Peňáz, který dosud všechny své zápasy ukončil hned v prvním kole. Nyní ale stojí před svou dosavadní největší výzvou.

„Je to spíš postojář, takže uvidíme, s čím přijde. Ale určitě to je pro mě nejtěžší zkouška v MMA, právě díky jeho zkušenostem,“ říká Peňáz v našem rozhovoru o svém soupeři Strelczykovi. Kompletní rozhovor s Matějem Peňázem je k přečtení zde.

Doporučeno
Hvězda UFC Jiří Procházka: Jdeme si pro světové prvenství, odmítnout titulový boj kvůli jiné výzvě by bylo troufalé (Rozhovor) Hvězda UFC Jiří Procházka: Jdeme si pro světové prvenství, odmítnout titulový boj kvůli jiné výzvě by bylo troufalé (Rozhovor) 31. května 2021 9:30

Hlavní kartu turnaje započne ranař David Hošek s polským bijcem Marcinem Naruszczkou. Polák měl v OKTAGONu na dosah ruky titul pro prozatímního šampiona střední váhy, ten si však nakonec kolem pásu připnul slovenský bojovník Samuel „Pirát“ Krištofič. A jestli se chce Naruszczka k případné titulové šanci někdy v budoucnu znovu probojovat, bude muset na své cestě posbírat několik zelených políček. Ustát tvrdé rány Davida Hoška však nebude jednoduché.

Potenciální zápas večera nabídne střet Andreje Kalašnika a Němce Christiana Jungwirtha. Německý Kelt diváky v minulosti zaujal svou ohromnou fyzičkou a neúnavným stylem, týmový kolega Jiřího Procházky však dal do přípravy všechno a věří ve vítězství.

„Poslední porážka mě dost ovlivnila, protože nechci a nejsem zvyklý prohrávat. Je to pro mě vždycky malá osobní tragédie, ale druhé straně mě to posunulo dopředu. Vysadil jsem práci, pracuju na půl úvazku a zařadil jsem dvojfázové tréninky, která mám už standardně v tříměsíční přípravě. Začal jsem se cítit opravdu jako profesionální sportovec. Začal jsem do toho víc šlapat a kuriózní je, že mi ta porážka asi nejvíc pomohla s tím, kde jsem teď, jelikož jsem úplně změnil přípravu a beru ještě víc vážně,“ říká nám Kalašnik.

kalašnik
Zdroj: OKTAGON MMA

„Soupeř je opravdu bitkař. Má atraktivní styl, lidi ho tady mají rádi. Po technické stránce se ale nikdy nesetkal s takovým bojovníkem, jako jsem já. Myslím, že mu nebudu sedět a on to dobře ví, protože z tohoto zápasu už jednou sešlo a jeho tým ví, že pro něj budu nepříjemný soupeř,“ dodává domácí bojovník. „Když se na to zpětně podívám, tak myslím, že jsem do toho dal ještě dvakrát víc než minule, tréninky byl těžší a těžší. Nemohl jsem ani usnout z toho, že mě bolelo celé tělo.

Těžit bude moci také ze zkušeností, které načerpal tréninkem s nejlepším českým zápasníkem Jiřím Procházkou. „Jirka se vždycky snaží poradit a vyhecuje tě k lepšímu výkonu. Buď tě pochválí, nebo řekne, že některé věci musíš dělat jinak. Je to velký vzor, takovej starší brácha, a všichni se od něj máme co učit,“ říká Kalašnik o české hvězdě UFC.

Doporučeno
Karfiolové uši: O co se jedná, jak k nim dochází a jak se proti nim dá chránit? Karfiolové uši: O co se jedná, jak k nim dochází a jak se proti nim dá chránit? 18. února 2021 14:30
brož jungwirth
Zdroj: OKTAGON MMA

Houževnatý a mezi diváky oblíbený Miroslav „Inkvizitor“ Brož se ve svém posledním zápase na akci OKTAGON 24 postaral o jeden z nejlepších zápasů večera. Tehdy těsně na body porazil Němce Jungwirtha a nyní se před něj postaví další zahraniční soupeř – čtyřnásobný francouzský šampion Emmanuel Dawa. V tomto případě můžeme, co se atraktivity a napínavosti boje týče, očekávat opět jeden z dalších vrcholů turnaje.

Český bombardér a sběratel Tipsport bonusů za výkon večera Leo Brichta se pomalu ale jistě blíží své vysněné titulové šanci. Než se k ní však dostane, musí uspět ve své dosud nenáročnější zkoušce, kterou bude střet s Damienem Lapilusem. Ten má na kontě už 32 zápasů v profesionálním MMA, tedy skoro třikrát více než Brichta.

„Pakliže Leo vyhraje, a navíc kdyby vyhrál nějakým spektakulárním způsobem, tak už je nezpochybnitelně jedním z vyzývatelů,“ řekl v našem rozhovoru Ondřej Novotný.

Leo Brichta
Zdroj: Oktagon MMA

A když je řeč o šancích na titul, tak před tou stojí i česká legenda Petr „Monster“ Kníže. Ten si brousí zuby na pás šampiona welteru, který momentálně vlastní David Kozma. To ale platí i pro Kaika Brita, který už v OKTAGONu získal skalp Gábora Borárose a Roberta Bryczeka. Vítěz sobotního duelu by se tak měl se s velkou pravděpodobností stál právě dalším vyzývatelem Růžového pantera, který v OKTAGONu zatím ještě nikdy neprohrál.

A pak už přijde čas na hlavní chod večera. Tím nebude nic jiného než korunovace nového šampiona polotěžké váhy, kterým se stane buď bývalý bojovník UFC Viktor Pešta, nebo jeho soupeř Stephan Pütz alias německý Terminátor T-800.

S Pützem jsme si popovídali v nedávném rozhovoru, kde jsme probrali nejen tuto chystanou bitvou, ale například také jeho spekulovaný souboj s českým Terminátorem Karlosem Vémolou. „Karlos si může pouštět pusu na špacír dál, ale potkáme se v kleci!“ řekl nám Pütz. Celý rozhovor si můžeš přečíst zde.

pešta putz vémola
Zdroj: OKTAGON MMA/se souhlasem Stephana Pütze
Domů
Sdílet
Diskuse