Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. září 2021 18:44
Čas čtení 1:01
Ema Stanovská

Záhadné úmrtí Gabby Petito vyneslo na světlo další zmizení. Lauren Cho se ztratila na road tripu s bývalým přítelem

Záhadné úmrtí Gabby Petito vyneslo na světlo další zmizení. Lauren Cho se ztratila na road tripu s bývalým přítelem
Zdroj: Specialized Investigations Division Yucca Valley
NEWS SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA)
Uložit Uložené

Do pátrání se zapojil tým vyšetřovatelů, kteří se specializují na vraždy a podezřelá úmrtí.

Krátce poté, co internetem proletěla zpráva o záhadné smrti Gabby Petito, se ukázalo, že podobný osud možná potkal i třicetiletou Lauren Cho. Její rodina poprosila o stejnou úroveň medializace, jakou dostala Gabby. Informovaly o tom portály Independent a Buzzfeed.

Lauren z New Jersey žila v přestavěném autobuse v Morongo Valley v Kalifornii se svým kamarádem a bývalým partnerem Codym Orellem. Podle místních novin byla Lauren nespokojená se svou prací učitelky hudby a rozhodla se „najít nový začátek“ – dala výpověď a spolu s Orellem se vydala na cestu z New Jersey do kalifornské Bombay Beach. Naposledy ji viděli 28. června v Yucca Valley v Kalifornii.

Odešla bez mobilu, jídla i vody

Podle jejího expartnera se Lauren jednoho dne rozzlobila a odešla. Dvě hodiny na to už Orelle volal policii s tím, že jeho přítelkyně se nevrátila a on ani jeho kamarádi ji nedokáží najít. Připomněl, že si nevzala mobil, jídlo ani vodu. „Říkala, že za někým jde. Neptal jsem se za kým a teď toho lituji,“ řekl pro místní noviny.

Aktuálně se do pátrání po pohřešované Lauren zapojil tým vyšetřovatelů, kteří se specializují na vraždy a podezřelá úmrtí. Facebooková stránka Missing Person: Lauren „El“ Cho pravidelně zveřejňuje nové informace o vyšetřování.

Doporučeno
Uprostřed USA mluví tisíce lidí česky. „Jedí tu kolaches a tancují polku,“ říká Edita, která učila češtinu na nebraské univerzitě Uprostřed USA mluví tisíce lidí česky. „Jedí tu kolaches a tancují polku,“ říká Edita, která učila češtinu na nebraské univerzitě 23. dubna 2024 13:00

Média případ přirovnávají k záhadné smrti Gabby Petito, při níž se spekuluje, že ji zavraždil její přítel Brian. Rodinní příslušníci Lauren na Facebooku napsali, že rozumí, že „na první pohled mají oba případy určité podobnosti“. Upozornili však, že po bližším prozkoumání nejsou vůbec stejné, a média poprosili, aby Lauren Cho dávali stejný prostor jako Gabby Petito.

Domů
Sdílet
Diskuse