Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. září 2021 16:19
Čas čtení 2:58
Vojtěch Vanda

Přehled nových alb: G-Eazy navazuje na klasiku, NBA YoungBoy posílá na papíře báseň z vězení a metalová Poppy ventiluje emoce

Přehled nových alb: G-Eazy navazuje na klasiku, NBA YoungBoy posílá na papíře báseň z vězení a metalová Poppy ventiluje emoce
Zdroj: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic
HUDBA NEJLEPŠÍ ALBA TÝDNE
Uložit Uložené

Co vyšlo tento týden? Není toho málo!

Pátek = hudba. Jak jinak se naladit na večerní dýchánky po pracovním zatížení než poslechem toho nejnovějšího hudebního materiálu. Tipy, které ti nabízíme, vyšly tento týden. A i tento týden to bude, podobně jako minulý týden, plné rapu, ale podíváme se i na jeden projekt, jehož autorka se proslavila videi, po jejichž zhlédnutí jen málokdo nepochyboval o tom, jestli je opravdu v pořádku

Doporučeno
Nejlepší alba týdne: Lil Nas X boří stereotypy se svým debutovým albem, vzpomínkoví Injury Reserve a šílený ZillaKami Nejlepší alba týdne: Lil Nas X boří stereotypy se svým debutovým albem, vzpomínkoví Injury Reserve a šílený ZillaKami 17. září 2021 19:46

G-Eazy – These Things Happen Too

Pro někoho průměrná „white boy“ hudba z Ameriky, pro někoho přidrzlý rapový jam, který se dotkl výšin. Ani jedna strana ale nemůže upřít úspěch, který si G-Eazy vydřel od nuly. S novým albem These Things Happen Too přichází rodák z Oaklandu sedm let poté, co vydal své druhé album These Things Happen, které jej katapultovalo mezi rapovou elitu.

Pravděpodobně každý z nás někdy slyšel tracky I Mean It nebo Tumblr Girls, díky kterým o vždy upraveném modelovi s nagelovanými vlasy věděl prakticky celý svět. Dle jeho vyjádření pro Consequence má nové, devatenácti stopé album nepřímo navázat na jeho sedmiletou „sestru“ s tím rozdílem, že nyní skrze něj posluchač uslyší, jak vyspěl nejen jako umělec, ale také jako člověk. 

Dvaatřicetiletý Gerald Gillum, jak zní raperovo občanské jméno, již na release lákal singlem Breakdown s Demi Lovato, proto už nejspíš tušíš, jestli si jej pustíš nebo ne. Podle nás si minimálně jeden poslech zaslouží.

Westside Gunn – Hitler Wears Hermes 8: Side B

Legendy vydávají dvojalba. Tupac, Wu-Tang, Bone Thugs... všichni je vydali. A on jej chtěl také. Bohužel, dříve avizované datum, tedy začátek září, se nestihl, jelikož ne vždy jde všechno časově podle plánu, každopádně vyjma rozdílného data vydání se to nakonec povedlo. Série Hitler Wears Hermes od buffalského rodáka s pseudonymem Westside Gunn je na světě.

Řada projektů, která si drží svůj rytmus od roku 2012, ale dost pravděpodobně skončí. Gunn již nějakou dobu uvažuje, jak zmiňuje Complex, o konci kariéry. Proto chtěl fanouškům předat své poselství v opravdu velkém projektu, kde by ukázal svou velikost. A tak přišel na světlo projekt Hitler Wears Hermes 8: Sincerely Adolf. Třináct stop se jmény jako Lil Wayne nebo členové Griselda Records Benny The Butcher a Conway The Machine posluchače pouze dostaly do provozní teploty a čekali, s čím se umělec vytasí na Side B.

Doporučeno
Našlápnuto měl dobře, ale... Jaká je nová deska od The Kid Laroie? Našlápnuto měl dobře, ale... Jaká je nová deska od The Kid Laroie? 10. listopadu 2023 15:05

V pátek přistálo na streamovacích platformách dalších devatenáct stop, na nichž spolupracovali Jay Electronica, Tyler the Creator nebo 2 Chainz. Desku, respektive celou „hitlerovskou“ ságu doporučujeme všem, kteří si užívají tvrdé punchlines a old-fashioned trueschool v novém kabátu. 

YoungBoy Never Broke Again – Sincerely, Kentrell

V dokumentech o umělcích často slýcháš, jak nahráli desítky či často i stovky písniček, které ale nikdo, mimo nejbližší okruh lidí, neslyšel. Člověk se někdy přistihne, jak má tendenci o tomto faktu někdy pochybovat. Pokud ale existuje někdo, kdo dává dostatečně najevo, že opravdu pracuje, je to autor třetí desky v našem přehledu.

YoungBoy Never Broke Again je opravdovou mašinou. Dvaadvacetiletý reprezentant Baton Rouge v Louisianě vydal třetí album jen rok po albu Top, na němž mu hostovali jak Lil Wayne, tak i Snoop Dogg. Release Sincerely, Kentrell si však věčný potížista neužije, jelikož je momentálně ve vězení. Z něj, na počest vydání třetího alba, nicméně napsal báseň, která prosvištěla sociálnímí sítěmi.

Je také dost pravděpodobné, že letos uslyšíme i nějaký další mixtape. Umělec totiž od roku 2017 vydal 11 mixtapů, které se umístily v hitparádě Billboard 200. 

Poppy – Flux

I'm Poppy! O zvláštní youtuberce, která se tisíckrát představovala a bavila a zároveň děsila miliony sledujících, se ví již nějakou dobu. A to také v hudební sféře – páteční album Flux je již čtvrtým releasem americké zpěvačky, kterým ještě mocněji signalizuje svůj přesun z popu do metalu.

Doporučeno
Je to rave, tropický pop i poklidný folk. Crystal Fighters tě novou deskou vtáhnou do jiné dimenze Je to rave, tropický pop i poklidný folk. Crystal Fighters tě novou deskou vtáhnou do jiné dimenze 3. listopadu 2023 15:00

Posluchač se přesvědčí hned od začátku stejnojmenným singlem Flux, kterým projekt představila. Pohodový rockový jam se zpěvačkou s jemným hláskem se může zčistajasna proměnit ve tvrdý výlev plný emocí a distorted soundů, jenž přizvukují zlomu zpěvaččina hlasu přecházejícího až do screama. Zde více než jinde platí pořekadlo, které učila Forresta Gumpa jeho matka – prostě si nemůžeš být jistý, co zrovna ochutnáš.

Kromě toho budou tvé uši v pokračujících stopách svědkem poměrně povedené transformace mladé zpěvačky do punkova, jejího ponoření do chytlavých pop-punkových, rockových a synth-popových melodií, a občas nějakého toho houknutí a emočního výlevu, což hodnotíme pozitivně.

Domů
Sdílet
Diskuse