Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. září 2021 16:32
Čas čtení 0:38
Viktor Kniš

Policisté v Kalifornii zajistili 21 kilogramů karfentanilu. Takové množství by dokázalo zabít 50 milionů lidí

Policisté v Kalifornii zajistili 21 kilogramů karfentanilu. Takové množství by dokázalo zabít 50 milionů lidí
Zdroj: Unsplash/Gene Gallin/na voľné použitie/ilustračná fotografia
NEWS
Uložit Uložené

Dvojice Andres Jesus Morales a Christine Ponce uchovávala nebezpečnou látku v domě v Kalifornii.

Policie ve Spojených státech pravděpodobně zachránila mnoho lidských životů, když odhalila pár, který v domě uchovával 21 kilo vysoce toxické látky známé jako karfentanil. Podle portálu Daily Mail by takové množství analgetik stačilo na to, aby zabilo až 50 milionů lidí. 30letý muž a 27letá žena přechovávali látku v domě, ve kterém žili. U dvojice našla policie i čtyři kila kokainu a kilo heroinu.

Karfentanil využívají zejména veterináři při uspávání velkých zvířat, jakými jsou například slony, na dlouhé cesty. Tato látka má tlumivý účinek deset tisíckrát silnější než morfin a stokrát silnější než fentanyl.

Muž a žena se k přechovávání drog a opiátů přiznali, momentálně je čeká soud.

Podle policie drogoví dealeři používají karfentanil jako příměs do dávek různých drog s cílem zesílit jejich účinek a přimět tak zákazníky vracet se častěji. Kalifornská policie má podle svých slov bohaté zkušenosti s lidmi, kteří se předávkovali fentanylem a jemu podobnými látkami. Před pár dny se stejným policistům podařilo zajistit 14 kilogramů kokainu.

Domů
Sdílet
Diskuse