Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. září 2021 11:58
Čas čtení 1:40
Martin Adam Pavlík

UFC má za sebou další krvavý boj o titul na pět kol. Pás zůstává šampionovi, přežil tři pokusy o submise

UFC má za sebou další krvavý boj o titul na pět kol. Pás zůstává šampionovi, přežil tři pokusy o submise
Zdroj: Getty Images/Alex Bierens de Haan
ZAJÍMAVOSTI BOJOVÉ SPORTY UFC
Uložit Uložené

V tvrdém a náročném hlavním zápase večera na turnaji UFC 266 vyhrál jednohlasně na body Australan Alexander Volkanovski.

Nevraživé pohledy a ty nejsilnější rány, trashtalk mezi koly, neuvěřitelná výdrž, momenty, z nichž tuhla krev v žilách a obrovské šance na ukončení z obou stran. Všichni fanoušci bojových sportů si v neděli nad ránem opět přišli na své. Podle slov bývalého šampiona a současného komentátora Daniela Cormiera šlo o nejlepší souboj UFC v pérové váze.

Doporučeno
OKTAGON MMA má nového šampiona! Viktor Pešta rozbil německému Terminátorovi nos a doktor bitvu zastavil OKTAGON MMA má nového šampiona! Viktor Pešta rozbil německému Terminátorovi nos a doktor bitvu zastavil 25. září 2021 23:58

The Ultimate Fighter je již od roku 2005 v Americe oblíbenou reality show, produkovanou MMA organizací Ultimate Fighting Championship, kde proti sobě soupeří vždy dva týmy. V jejich čele stojí dva prestižní bojovníci z UFC, kteří trénují mladé a nadějné talenty. Ti mezi sebou zápasí a snaží se získat důležitý kontrakt, který jim může rozjet úspěšnou kariéru


Aby to však bylo zajímavější, musí se kromě svých svěřenců poprat i trenéři. V nejnovější show The Ultimate Fighter 29 proti sobě stáli Australan Alexander Volkanovski (současný šampion pérové váhy) a Američan s mexickými kořeny Brian Ortega. Právě oni se konečně setkali v neděli ráno na turnaji UFC 266. T-Mobile Arena v Las Vegas na konci jejich pětikolové války celá stála na nohách a nadšeně tleskala.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa ufc (@ufc)

Předvedli mimořádně napínavý a tvrdý souboj. Zatímco v prvním kole se podařilo Ortegovi otevřít ránu na tváři Volkanovskiho, Australan i tak výrazně dominoval. Druhé kolo ovládl, ale ve třetím se dostal do největších problémů, jaké vůbec v organizaci (v UFC je neporažený) zažil.

Ortega, který je známý tím, že má černý pásek v džiu džitsu a umí soupeře nachytat z každé pozice na zemi, mu nasadil guillotine choke a později i triangle choke, ovšem když už to vypadalo, že současný šampion třikrát odklepe a vzdá se, z pevného sevření se vysvobodil.

Doporučeno
Táňa Bystroňová dělá cage girl v Clashi: Jednou mě museli evakuovat v podprsence do zimy, sexy oblečení k této práci patří Táňa Bystroňová dělá cage girl v Clashi: Jednou mě museli evakuovat v podprsence do zimy, sexy oblečení k této práci patří 21. února 2024 12:00



Ve čtvrtém kole, před kterým Američana skoro lékař nepustil pokračovat kvůli téměř zcela zavřenému pravému oku, Ortega znovu pohrozil a nasadil dobře chycené škrcení. Volkanovski se ale zkušeně přetočil a dostal na soupeře. Nasadil tvrdý ground and pound a doslova ničil Ortegu, až se zdálo, že rozhodčí Herb Dean všechno předčasně ukončí. Ortega však přežil a následně se ctí a srdcem bojovníka dobojoval ještě závěrečné páté kolo. Ukázal, že ho jen tak něco nezlomí.


Na turnaji UFC 266 obhájila opasek ženské muší váhy i Valentina Shevchenko v zápase proti náročné soupeřce Lauren Murphy. Na hlavní kartě se však diváci mohli podívat i na očekávanou odvetu po neuvěřitelných 17letech mezi Nickem Diazem (ten se do oktagonu vrátil po několikaleté pauze) a Robbiem Lawlerem. Zatímco v prvním vzájemném střetu zvítězil Diaz, tentokrát vyhrál ve třetím kole na TKO Lawler.

 

Domů
Sdílet
Diskuse