Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. září 2021 20:20
Čas čtení 1:48
Dominik Vetrák

Takto vypadá seriál The Last of Us. HBO ukázalo první fotku se zříceným letadlem

Takto vypadá seriál The Last of Us. HBO ukázalo první fotku se zříceným letadlem
Zdroj: HBO
NEWS
Uložit Uložené

HBO slaví The Last of Us Day a ukazuje první fotku z chystaného seriálu.

26. září 2013 je ve světě The Last of Us označováno jako The Outbreak Day. V ten den se totiž mozková infekce Cordyceps rozšířila za únosnou mez a začal kolabovat celý svět. Tato nákaza se přenáší kontaminovaným vzduchem, ale hlavně kousnutím od nakaženého člověka (přeměna trvá několik dní). Ve hře sledujeme příběh Joela Millera, který během The Outbreak Day přijde o svou dceru.

Prostřih o 20 let později a Joel žije v bezpečné zóně v Bostonu, když dostane úkol propašovat teenagerku Ellie pryč z města. Ukáže se totiž, že je jako první známý člověk imunní vůči této nákaze a zbylí vědci se na základě její imunity pokusí vyvinout lék. Joel se s ní musí dostat přes celé Spojené státy, zabíjet násilné lidi a nakažené. Ze světa The Last of Us jsme hráli už dvě geniální hry, které se řadí k tomu nejlepšímu, co videoherní průmysl ve své historii nabídl.

Doporučeno
Sex Education: 5 nejlepších vztahů plných sexu a romantiky Sex Education: 5 nejlepších vztahů plných sexu a romantiky 21. září 2021 20:28

HBO se tématu chytilo a nějaký ten čas už chystá i velký doprovodný seriál. Nedávno tedy i oni oslavovali The Outbreak Day a 26. září ukázali vůbec první obrázek ze seriálu. Vidíme na něm Pedra Pascala a Bellu Ramsey (oba si zahráli v Game of Thrones) jako Joela a Ellie. Bohužel, vidíme je jen zezadu, ale i tak zhruba víme, jak budou vypadat. 

Herecké obsazení tvoří i Gabriel Luna jako Joelův bratr Tommy, Nico Parker jako Joelova dcera Sarah, Merle Dandridge jako Marlene (roli ztvárnila i v hrách), Murray Bartlet jako Frank, Con O'Niell jako Bill a Anna Torv (Mindhunter) si zahraje Tes.

Na obrázku zaujme i to, že tvůrci se snaží navodit jejich vzhled z her včetně podobného oblečení. V dálce vidíme i zničené letadlo, které zřejmě padlo na zem poté, co palubu ovládli nakažení.

Doporučeno
10 nejlepších filmů Clinta Eastwooda 10 nejlepších filmů Clinta Eastwooda 25. září 2021 14:30

Seriál pro HBO vytvoří Craig Mazin, tvůrce skvělé minisérie Chernobyl. The Last of Us je jedna z nejlépe hodnocených her vůbec s úžasně napsaným příběhem a hluboce promyšleným postapokalyptickým světem s uvěřitelný postavami. Televizní zpracování se má stát jedním z nejdražších seriálových projektů vůbec. Každý díl má stát HBO přes 10 milionů dolarů (tolik stály jednotlivé epizody Game of Thrones až od 6. série). 

Na vývoji se přímo podílí i Neil Druckmann, tvůrce a kreativní režisér obou dílů. Pravděpodobně si také zrežíroval jednu z epizod, čímž se stane prvním herním režisérem, který zrežíroval i prominentní, blockbusterovou seriálovou epizodu.

Kromě Druckmanna budou seriál režírovat i Jasmila Zbanic (Quo Vadis, Aida?), Kantemir Balagov (Beanpol), Peter Hoar (Umbrella Academy, Daredevil) a samotný Craig Mazin, takže jde o výběr špičkových režisérů. Premiéra první série sestávající z 10 epizod bude příští rok.

Domů
Sdílet
Diskuse