Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. září 2021 11:47
Čas čtení 0:46
Radim Šlechta

Český dokument Svědectví ukáže kruté chování ke zvířatům v desítkách chovů. Zaměstnanci je fackují a kopou

Český dokument Svědectví ukáže kruté chování ke zvířatům v desítkách chovů. Zaměstnanci je fackují a kopou
Zdroj: se souhlasem tvůrců dokumentu
NEWS
Uložit Uložené

Svědectví odhaluje podmínky, ve kterých žijí chovná zvířata od narození do smrti.

Nový celovečerní dokument ukazuje, co všechno skrývá průmysl, vyrábějící maso a živočišné produkty. Během více než dvou hodin nahlédne divák do 101 českých chovů a uvidí, v jakém skutečném stavu zvířata žijí. Premiéru v pražském kině Bio Oko bude mít dokument Svědectví 1. listopadu 2021 od 20:00. 

Tvůrci filmu sbírali materiál více než tři roky. Svůj čas zasvětili rozsáhlé investigativní činnosti, objížděním chovů, instalací skrytých kamer a práci whistleblowerů. To vše podle svých slov za účelem rozkrýt líbivé slogany firem a ukázat všem, odkud jejich oblíbené pochoutky pochází. Životy trpících zvířat přitom dokument zachycuje od života až po smrt.

„Detailně zobrazuje, jak bezohledně ubíráme zvířatům jejich právo na život a v klidu a pohodě restaurací a domácností, kde nevidíme to utrpení, si myslíme, že to je všechno v pořádku. A já doufám a pevně věřím, že tento dokument může mnohé změnit,“ říká Petr Vachler, jehož hlas Svědectvím provází. 

Vedle něj se ve filmu mají objevit také známé osobnosti, které z živočišné stravy přešly na plně rostlinnou. Mezi takové patří například zpěvák, muzikant a zápasník Ben Cristovao, nebo MMA zápasnice Magdalena Šormová

Domů
Sdílet
Diskuse