Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. října 2021 10:59
Čas čtení 1:44
Vojtěch Vanda

VIDEO: Piráti a STAN mají venku vlastní hymnu. Bartoš rapuje, Rakušan obstaral bicí

VIDEO: Piráti a STAN mají venku vlastní hymnu. Bartoš rapuje, Rakušan obstaral bicí
Zdroj: Česká pirátská strana
NEWS VOLBY DO POSLANECKÉ SNĚMOVNY 2021
Uložit Uložené

Podle diskutujících na Twitteru se tento krok Pirátům a Starostům úplně nepovedl.

Koalice Pirátů a Starostů vstoupila do poslední fáze předvolební kampaně s hymnou. A jak už to tak u hymen politických stran bývá, i tato vzbudila poněkud velký rozruch. Ve videoklipu je možné zhlédnout předsedu Pirátské strany Ivana Bartoše rapovat a předsedu Starostů Víta Rakušana naznačovat hru na buben, což rozebrali uživatelé Twitteru.

Doporučeno
Hymna SPD: Petr Kolář ji nazpíval, ale teď se brání. „SPD volit nebudu a nejsem její tváří“ Hymna SPD: Petr Kolář ji nazpíval, ale teď se brání. „SPD volit nebudu a nejsem její tváří“ 17. července 2021 14:36

„Válka je stejná a boj se nemění / Nepřátel hejna a už jsme v ní,“ rapuje v novém předvolebním videoklipu Ivan Bartoš, přičemž drží svou ikonickou červenou harmoniku. V refrénu je pak jasně slyšet hlavní motiv písně – přetvoření politické struktury tak, aby z něj vznikl „Pirátostan“, tedy vláda v čele s Piráty a Starosty.

Úderný pilíř si koalice vypůjčila z vyjádření Andreje Babiše (ANO), jenž v minulosti uvedl, že z Česka nechce mít žádný „Pirátostán“. Milovník alternativních hudebních žánrů, mezi něž patří také hip hop, Ivan Bartoš, se však svým rapem snaží voliče přesvědčit o tom, že se jedná o správnou volbu.Znám čestný zloděje i uplacený poldy / Seriózní politiky i ty, co mají colty / Po lodi mažou sh*t, myslej si, to je hit / To máme jako poděkovat a pak odejít? Che!“ reaguje na momentální dění ve vládě Bartoš.

Tohle se moc nepovedlo, myslí si internet

Zveřejnění videoklipu se pochopitelně neobešlo bez odezvy. Hlavním tématem debat komentujících na Twitteru se stala myšlenka, jestli má zrovna tento videoklipy donutit nerozhodnuté voliče, aby hodili lístek do urny právě PirStanu. 

Doporučeno
Toto jsou tváře nové vlády. Mezi kandidáty na ministry je i politik přezdívaný „don Pablo“ Toto jsou tváře nové vlády. Mezi kandidáty na ministry je i politik přezdívaný „don Pablo“ 18. listopadu 2021 13:00

„Tahle zoufalost má přesvědčit nerozhodnuté voliče, aby vás volili? Zbláznili jste se? Tohle má být kandidát na premiéra? Vaše kampaň je strašná, tohle ty nerozhodnuté spíše odradí,“ myslel si jeden z komentujících.

„Teď tohle ještě zatajit starším voličům,“ reagoval zase komentátor Hospodářských novin Petr Honzejk, na jehož komentář reagoval další komentující. „Starším? Skoro bych řekl, že u těch to má největší šanci, protože mladí lidé, nebo lidé středního věku, se tomu vysmějou,“ uvedl.

S videem se posléze Bartoš pochlubil i na Twitteru. „Co je volební bouře bez volební písničky? Pojďte s námi, my budem s vámi a 8. a 9. října společně vybojujeme naší zemi budoucnost!“ uvedl. Ani zde však velkou chválu nezískal. „Pravděpodobně vám to tam hodím. Ale ne kvůli tomuhle,“ reagoval na post jeden z komentujících a další reakce byly prakticky podobné.

Jedni si stěžovali na špatnou hudební produkci, dalším zase vadil jistý „cringe faktor“, jenž se často s hymnami pojí. Podobnou auru nepostrádala ani nová hymna SPD, o které jsme tě informovali.

Domů
Sdílet
Diskuse