Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. října 2021 11:53
Čas čtení 1:12
Dominik Vetrák

Režisér Blade Runnera 2049 nechápe, jak je možné, že film nezničil jeho kariéru. Ukazuje trailer na Dunu, která to už možná dokáže

Režisér Blade Runnera 2049 nechápe, jak je možné, že film nezničil jeho kariéru. Ukazuje trailer na Dunu, která to už možná dokáže
Zdroj: Warner Bros.
NEWS DENIS VILLENEUVE DUNA
Uložit Uložené

Dennis Villeneuve si uvědomuje, jaké rizikové projekty vyhledává.

Kanadský režisér Dennis Villeneuve v podcastu Happy Sad Confused řekl, že je zázrak, že stále točí filmy. Jeho ambice natočit pokračování kultovního Blade Runnera totiž mohly způsobit, že v blockbusterovém Hollywoodu skončí. Jednak vzhledem k tomu, o jakou kvalitu se pokouší, jednak vzhledem k potenciálním tržbám.

Ačkoliv je Blade Runner od Ridleyho Scotta kultovním sci-fi, na poli tržeb se mu moc nedařilo. Podle očekávání to platilo i pro pokračování, které Villeneuvemu vyšlo na jedničku s hvězdičkou. Bohužel, divácký zájem nebyl až tak velký. Film celosvětově v kinech vydělal jen 260 milionů dolarů oproti odhadovanému rozpočtu kolem 170 milionů dolarů. Uvědomuje si to i Dennis Villeneuve.

Zpět
Sdílet
Diskuse