Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. října 2021 17:34
Čas čtení 0:40
Daniel Mikolášik

VIDEO: Takto pohltila láva zo sopky domy na Kanárskych ostrovoch. Evakuovať museli vyše 6 000 obyvateľov

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Na ostrove zaznamenali sériu 37 otrasov, pričom najsilnejší z nich dosiahol 4,1 stupňa.

Na španielskom ostrove La Palma naďalej úraduje ničivá sopka La Cumbre Vieja. Rozžeravená láva dnes ráno pohltila ďalšie budovy. Podľa svedkov v obci Callejon de la Gata vytekajúca láva zničila najmenej štyri domy.

Svedkovia navyše uviedli, že výbuchy sopky sprevádzali aj červené záblesky. „Tok lávy ráno spôsobil ďalšie zničenie majetku. S bezmocnosťou a bolesťou sme vystavení tvárou v tvár toľkým škodám,“ napísal na Twitteri Anselmo Pestana, zástupca španielskej vlády na Kanárskych ostrovoch.

Na ostrove zaznamenali aj sériu 37 otrasov, pričom najsilnejší z nich dosiahol 4,1 stupňa, uviedol španielsky Národný geologický inštitút. Oblasť jedného z Kanárskych ostrovov s počtom obyvateľov okolo 85 000 je v dôsledku erupcie postihnutá prírodnou katastrofou už od konca septembra. Erupcia vulkánu sa začala 19. septembra.

Domů
Sdílet
Diskuse