Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. října 2021 15:37
Čas čtení 0:57
Ondřej Jarůšek

Tisíc korun za hlas pro ANO? Policie dostala oznámení o údajném kupčení s hlasy

Tisíc korun za hlas pro ANO? Policie dostala oznámení o údajném kupčení s hlasy
Zdroj: TASR/Marko Erd
NEWS HNUTÍ ANO VOLBY DO POSLANECKÉ SNĚMOVNY 2021
Uložit Uložené

O případu informoval server Romea.cz. Lidem na ubytovně prý bylo nabízeno 1 000 korun za hlas pro hnutí ANO.

Policie se během volebních dnů setkala nejen s porušováním protiepidemických opatření, ale došlo mimo jiné na nahlášení bomby a prošetřuje se také oznámení o údajném kupčení s hlasy. K tomu mělo dojít v ubytovně ve Slaném na Kladensku.

„Policisté přijali dnes oznámení, které se týkalo možného podezření s ,kupčením' s volebními hlasy v jednom z obvodů na Ostravsku. Nyní zjišťujeme všechny informace a okolnosti,“ informovali v sobotu policisté na Twitteru.

Doporučeno
ZÁZNAM: Koalice SPOLU porazila hnutí ANO a vyhrála volby. „Praha nás porazila jako vždycky, Praha nás nesnáší,“ uvedl Babiš ZÁZNAM: Koalice SPOLU porazila hnutí ANO a vyhrála volby. „Praha nás porazila jako vždycky, Praha nás nesnáší,“ uvedl Babiš 9. října 2021 8:00

Portál Romea.cz informoval, že na místě bylo lidem nabízeno 1 000 korun za hlas pro hnutí ANO. „Minulý týden v pátek přišli na ubytovnu dva lidé, Rom a muž z majority. Nabízeli za každý hlas tisíc korun a správci ubytovny nabízeli 50 tisíc, za to, že dohodne s obyvateli ubytovny hlasy pro hnutí ANO,“ řekl pro web ředitel organizace Romodrom Nikola Taragoš. 

Předseda místní organizace ANO ve Slaném Radek Vondráček však důrazně odmítl, že by za údajným kupčením stálo samotné hnutí. „To je věc, která je podle mě úplně mimo běžné uvažování. My jsme to neorganizovali,” cituje server Novinky Vondráčkovo vyjádření.

Celý průběh voleb a jejich výsledky ti přinášíme v tomto článku, v němž ti nabízíme živý přenos. Na našem webu můžeš sledovat i přehledné počítadlo s průběžnými výsledky.

Domů
Sdílet
Diskuse