Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. října 2021 16:26
Čas čtení 0:38
Radim Šlechta

Krétu zasáhlo zemětřesení o síle 6,3 stupně Richterovy stupnice

Krétu zasáhlo zemětřesení o síle 6,3 stupně Richterovy stupnice
Zdroj: Unsplash/Matt Artz/volně k užití
NEWS KRÉTA
Uložit Uložené

Krétu zasáhlo zemětřesení o síle 6,3 stupně Richterovy stupnice.

Oblíbenou turistickou destinaci, řecký ostrov Krétu, zasáhlo zemětřesení o síle 6,3. Otřesy byly cítit i na okolních řeckých ostrovech, na Kypru i v Egyptě. Hrozilo i riziko vzniku vlny tsunami. Zatím ale nebyla zaznamenána žádná zranění. Informovalo o tom Evropské seismologické středisko. 

Zemětřesení v hloubce 10 km zasáhlo řecký ostrov Kréta, který lidé vyhledávají jako turistickou destinaci. Otřesy ale cítili i lidé na přilehlých řeckých ostrovech Karpathosu, Kassosu a Rhodosu. Mluvili o nich ale i obyvatelé Kypru nebo Egypta. Zemětřesení o síle 6,3 bylo nahlášeno 23 kilometrů jihovýchodně od Zakynthosu. 

Zemětřesení si podle známých informací nevyžádalo žádné oběti na životech a nebyli ani zraněni žádní lidé. Město Ágios Nikólaos nicméně nahlásilo zhroucený kostel. Poškozena byla i řada domů.

Zmíněné zemětřesení doprovodily i dva menší otřesy o síle 4,5 stupně Richterovy škály v Karpathosu a 4 stupňů Richterovy škály nedaleko Zakrosu.

Domů
Sdílet
Diskuse