Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. října 2021 16:30
Čas čtení 5:10
Dominik Vetrák

Slavní herci, kteří natáčejí nové filmy i po devadesátce

Slavní herci, kteří natáčejí nové filmy i po devadesátce
Zdroj: Sony/Lucasfilm/Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Tito herci nepřestávají dělat nové filmy ani dlouho po dosažení důchodového věku.

Práce ve filmovém průmyslu se oproti ostatním liší i v tom, že ji nikdy nemusíš ukončit. Normálně dokážeš pracovat i v důchodu, ale málokterý zaměstnavatel ti dá práci, pokud ti je více než 90 let. Producentům a režisérům je to však jedno. Pokud se dokážeš postavit před kameru a předvést svůj herecký talent, budou tě volat natáčet filmy do té doby, dokud se na to budeš cítit.

Trochu odlišně to mají ženy v Hollywoodu, které v důsledku přetrvávajícího sexismu dostávají méně nabídek. Čím jsou starší (40 a více), tím méně rolí dostávají a producenti z nich už dělají babičky. Dnes se však nebudeme věnovat takovým mladým herečkám a hercům. Podíváme se na 10 z nich, kteří již mají po devadesátce, ale i tak stále natáčejí nové filmy.

Doporučeno
Sacha Cohen stvořil Ali G-ho a Borata, při některých filmech nosil neprůstřelnou vestu. Toto mu manželka pašovala v kalhotkách Sacha Cohen stvořil Ali G-ho a Borata, při některých filmech nosil neprůstřelnou vestu. Toto mu manželka pašovala v kalhotkách 13. října 2021 9:30

James Earl Jones (90 let)

Hollywoodský velikán, který je tak starý, že si už pravděpodobně ani nepamatuješ, jak vypadal za mlada. A stejně si zřejmě ani nepamatuješ nebo ani neuvědomuješ, v jakých všelijakých filmech hrál. Ale nakonec, to platí pro všechny v dnešním článku. Jako 20letý začínal v televizních seriálech a první film natočil až po pětatřicítce.

Postupně dostával více a více rolí, až si po boku Muhammada Aliho zahrál Malcolma X ve snímku The Greatest. Ve stejném roce (1997) propůjčil hlas Darth Vaderovi (v kostýmu byl David Prowse). George Lucas věděl, že nepoužije hlas Prowse a že Vadera někdo předabuje. Vybral si Jonese a všichni se asi shodneme na tom, že šlo o vynikající volbu.

James následně točil další hollywoodské filmy. Objevil se v Barbaru Conanovi, Coming to America (a nedávném pokračování), Scary Movie a tak dále. Nesmírně známým byl i jeho hlas, který půjčil více tvůrcům na desítky projektů. Po Vaderovi byl jeho hlas nejslavnějším asi v případě Mufasy ve Lvím králi. Zkusil si i několik seriálů, jako například Simpsonovi, Stargate, Frasier, Law & Order a mnohé další.

Clint Eastwood (91 let)

Tuto legendu představovat skutečně netřeba. Clint nejenže stále hraje, ale také režíruje. V roce 2012 s herectvím po snímku Zpátky ve hře skončil, ale vydrželo mu to jen do roku 2018, kdy do kin dorazil jeho snímek The Mule, který i režíroval. Uběhly tři roky a režíroval a hrál v dalším počinu zvaném Cry Macho, který je však o něco slabší.

Eastwood však i v tomto věku dokazuje, že dokáže natočit úžasný film, a my doufáme, že nám jich ještě několik dodá. Samozřejmě za předpokladu, že se na to ještě cítí. Osobně nechápeme, jak zvládá natáčet ty akčnější pasáže. V současnosti další projekt oznámený nemá.

Eastwoodovu kariéru jsme si z pohledu jeho nejlepších filmů rozebrali ve sbírce jeho top desítky zde. Zmíníme tedy jeho nejlepší režisérské zářezy, jako Sully, Gran Torino, Changeling, Letters from Iwo Jima, Mystic River, Million Dollar Baby, American Sniper či Unforgiven. Skutečná hollywoodská legenda, na jejíž věčný odpočinek stále nejsme připraveni a doufáme, že nikdy nepřijde.

Betty White (99 let)

Její televizní kariéra existuje již neuvěřitelných 80 let. Betty White se řadí k hollywoodským herečkám bez skandálů, k herečkám, na které každý rád nostalgicky vzpomíná a užívá si jejich výkony. Nikdy nehrála ve velkolepých blockbusterech a nebyla prominentní herečkou na Oscarech.

Má však téměř 20 nominací na Emmy a je držitelkou několika vzácných sošek včetně ceny BAFTA. Mezi její nejslavnější filmy a seriály patří The Golden Girls, The Proposal, Lake Placid, Mattlock, Bones, Community, That 70's Show. Dobrý vztah má i s Ryanem Reynoldsem, pro kterého udělala promo na Deadpoola 2.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 104675 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Zpět
Sdílet
Diskuse