Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. října 2021 14:30
Čas čtení 7:36
Jakub Paulík

Drogová párty v lese, vypíchnuté oči a satan proměněný ve vránu, který mu přikázal vraždit

Drogová párty v lese, vypíchnuté oči a satan proměněný ve vránu, který mu přikázal vraždit
Zdroj: Getty Images/Pierre Perrin
HISTORIE
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let
a chci zobrazit obsah
zpět na hlavní stránkuZpět

Když 17letý mladík vytáhl nůž a ubodal svého kamaráda, nebylo cesty zpět.

Rickymu Kassovi bylo pouze 17 let, když v lese pod vlivem drog brutálně ubodal svého stejně starého kamaráda. Tělo na místě ponechal několik týdnů a začal provozovat „turistiku smrti“.

K rozkládající se oběti vodil množství zvědavých mladých lidí, kteří o vraždě dlouhou dobu mlčeli. Tvrdil jim, že šlo o lidskou oběť, která měla sloužit k okultistickému rituálu. Pohled na obličej s vypíchnutými očními bulvami v teenagerech vyvolával strach.

Pro další vraždy spáchané dětmi sleduj toto vlákno.
V tomto článku si přečteš:
  • Jaké drogy užívala parta kolem 17letého vraha.
  • Co našli u Rickyho Kassa poté, co vykopal hrob.
  • Proč nebyl za smrt mladého chlapce nikdo odsouzen.
  • Jak si lidé spojovali satanisty s kapelou AC/DC.
  • Co měl vrah společného s domem v Amityville, kde Ronald DeFeo jr. vyvraždil svou rodinu.

Satan v podobě vrány

Z oblohy se na zem snesla vrána a zakrákala. Ricky Kasso pochopil, že musí jednat. S nožem v ruce si to namířil k jednomu z kamarádů a začal ho bodat. Ruku, ve které svíral naostřenou zbraň, zvedal opakovaně nahoru a dolů, nahoru a dolů. Pod vlivem drog si namluvil, že mu lidskou oběť schválil samotný Lucifer, který se mu zjevil v podobě vrány.

Umírajícího teenagera přitom útočník vyzýval, aby před svou smrtí přiznal, že miluje satana. Chlapec ho ale  neuposlechl. Ricky Kasso s bodáním nepřestával, přičemž se zaměřil zejména na kamarádův obličej a vypíchl mu oči. Z místa činu odcházel se smíchem.

Když se druhý den dostal z drogového šílenství, uvědomil si, co udělal. Neprobudili se v něm ovšem výčitky, ale neskonalá pýcha. V průběhu dalších týdnů mrtvolu ukazoval teenagerům z města, kteří však museli o jeho činu mlčet. Podobně sebevědomě vystupoval i před policií, které tvrdil, že je členem satanistického kultu.

Drogový „kráľ“ ze slušné rodiny

Ricky Kasso vyrůstal společně se třemi sestrami a do jistého věku působil na obyvatele amerického Northportu jako slušný mladík. Později ho ale změnily drogy. Pořádně to s nimi rozjel, když mu bylo 16 let a odešel ze školy.

První zkušenost s marihuanou měl jako 11letý, ale později si do své sbírky přidal i LSD či PCP, lépe známé pod přezdívkou „andělský prach“. The New York Times v dobovém článku uvedly, že se lidé po užití PCP mohou chovat nepředvídatelně a násilně.

S kamarády chodíval pravidelně do lesa, kde se všichni zdrogovali a užívali si stav, do kterého je návykové látky dostaly. Pocházel přitom z dobrého prostředí. Šéf policie z Northportu Robert Howard tvrdil, že rodina Rickyho Kassa byla příkladem běžné střední třídy, která vychovávala své čtyři děti poctivě. 

Jejich matka byla pečlivou paní domu a otec pracoval na místní střední škole jako učitel. Jelikož na svém synovi viděli, jak ho drogy ničí, snažili se pro něj vyhledat odbornou pomoc. Posílali ho k psychiatrovi i na odvykačky, ale marně. Drogy nejen užíval, ale i prodával; na škole byl mezi vrstevníky známý jako The Acid King (acid = LSD - pozn. red.).

Adresa, na které kdysi žil vrah Ricky Kasso

Satanistický kult a rituály?

Poprvé se dostal do problémů se zákonem, když se pokoušel vykopat hrob. Cílem prý bylo, aby kosterní pozůstatky prodal za peníze na drogy. Druhá verze je, že je chtěl použít při okultistickém rituálu, píše The Washington Post. Když ho zatkli, našli u něj dopis, ve kterém byla zobrazena hierarchie démonů.

Ricky Kasso se vůbec netajil svou fascinací satanismem. Do místní knihovny chodil, aby si o něm více načetl. Mimo jiné si oblíbil i Satanskou bibli od Antona Szandora LaVeye, zakladatele Satanovy církve.

Jelikož Rickyho Kassa lákaly okultistické praktiky, přišlo mu vhod, že bydlel nedaleko Amityville, kde se v roce 1974 odehrál známý masakr (natočili podle něj například horor 3:15 zemřeš!). Během něj masový vrah Ronald Joseph DeFeo jr. pozabíjel v domě celou svou rodinu. Opuštěný dům se tedy rozhodl v roce 1984 navštívit, aby v něm údajně provedl rituál. Podle Williama Ramseyho, autora knihy Abomination, je však část s rituálem pouze fáma.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 104725 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jak místní lidé nahlíželi na údajný satanistický kult.
  • Kdo se nakonec odvážil zavolat policii.
  • Jak vypadala drogová zábava v lese, která skončila vraždou.
  • Co nasvědčovalo tomu, že Ricky Kasso nevraždil sám.
  • Proč se Ricky Kasso oběsil.
Zpět
Sdílet
Diskuse