Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. října 2021 10:47
Čas čtení 1:02
Ilona Hobzová

Miloslav Rozner přišel o poslaneckou imunitu. Policie se vrátí k jeho výrokům o koncentračním táboře v Letech

Miloslav Rozner přišel o poslaneckou imunitu. Policie se vrátí k jeho výrokům o koncentračním táboře v Letech
Zdroj: SPD/volně k užití
NEWS POLICIE ČR
Uložit Uložené

Miloslav Rozner označil romský tábor za "neexistující pseudokoncentrák".

Miloslav Rozner (SPD) v letošních sněmovních volbách poslanecký mandát neobhájil. Přišel tak o poslaneckou imunitu a Policie ČR by znovu měla otevřít případ jeho výroků o romském táboře v Letech, kterou politik označil za "neexistující pseudokoncentrák". S informací přišel server Romea.cz.

Miloslav Rozner se v prosinci 2017 na sjezdu SPD kriticky vyjádřil k rozhodnutí státu odkoupit od soukromé firmy průmyslovou farmu pro chov prasat a místo ní zde vybudovat památník připomínající koncentrační tábor, který tu za 2. světové války byl a ve kterém zahynuly stovky lidí. Pořadu 168 se podařilo získat audiozáznam, na kterém Rozner tábor přirovnává k "neexistujícímu pseudokoncentráku".

Policisté se pak Roznera snažili stíhat kvůli podezření ze zločinu popírání, pochybování, schvalování nebo ospravedlňování genocidy. Poslanecká sněmovna ho ale v roce 2019 odmítla k trestnímu stíhání vydat. 

Doporučeno
Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun 7. února 2024 17:36

Aleš Cimbala, tiskový mluvčí pražského městského státního zastupitelství, potvrdil serveru Romea.cz, že s ohledem na to, že Rozner nebyl znovu zvolen do Poslanecké sněmovny, nic nyní nebrání úřadům v kauze pokračovat.

Podobně se pro RERFRESHER vyjádřil také jeden z mluvčích Krajského ředitelství Policie ČR v Praze Jan Daněk: „Policie zpravidla nepredikuje svá budoucí rozhodnutí, která učiní v rámci trestního řízení. Nicméně trestní zákoník umožňuje zahájit trestní stíhání mimo jiné v případech, kdy neuplynula promlčecí doba a pachatele lze postavit před soud, jestliže tomu nebrání jiná zákonná překážka.“

Domů
Sdílet
Diskuse