Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. října 2021 7:19
Čas čtení 1:06
Martin Adam Pavlík

Superman podle DC bude nově bojovat za pravdu, spravedlnost a lepší zítřek, ne za americké způsoby

Superman podle DC bude nově bojovat za pravdu, spravedlnost a lepší zítřek, ne za americké způsoby
Zdroj: Warner Bros.
NEWS
Uložit Uložené

Ochránce amerického způsobu života se podle DC mění. Je to hrdina pro každého.

Jak uvádí The Hollywood Reporter, DC mění Supermanovo motto. Supermanovým novým posláním je „pravda, spravedlnost a lepší zítřky“, přičemž dosud to bylo heslo „pravda, spravedlnost a americký způsob života“. Společnost se tak snaží jasně poukázat na fakt, že ikonický superhrdina je superhrdinou „pro všechny“, nejen pro Ameriku.

„Abychom lépe reflektovali příběhy, které vyprávíme v DC, a abychom uctili Supermanův neuvěřitelný odkaz – více než 80 let budování lepšího světa – jeho motto se vyvíjí,“ oznámil hlavní kreativní ředitel a vydavatel DC Jim Lee na akci pro fanoušky DC společnosti Fandome v sobotu 16. října.

Pravda, spravedlnost a svoboda

Fráze „americký způsob“ byla poprvé připsána rozhlasovému seriálu Adventures of Superman, který byl spuštěn v roce 1940. V šedesátých letech minulého století se motto v dětském kresleném seriálu Nová dobrodružství Supermana přesunulo k „pravdě, spravedlnosti a svobodě“. Avšak pravděpodobně nejznámější adaptace Supermana – celovečerní film z roku 1978 s Christopherem Reevem – oživila původní motto.

Slavný muž z oceli řekl tato slova sám a tím hlášku dále upevnil v kulturním povědomí jako krédo superhrdiny. Nynější změna DC pravděpodobně znepokojí či rozčílí zaryté americké vlastence, jak píše The Hollywood Reporter, není to poprvé, co bylo podobným způsobem poukázáno na Supermanova vlastenecká pouta.

Superman
Zdroj: Warner Bros.

V roce 2006, kdy vyšel film Superman se vrací, spoluautor scénáře Dan Harris jasně prohlásil před novináři: „Superman je mezinárodní superhrdina.“ Potom v roce 2011 v 900. vydání Action Comics se Superman vzdal amerického občanství a prohlásil: „Jsem unavený z toho , že moje činy jsou interpretovány jako nástroje politiky USA. Pravda, spravedlnost a americký způsob – to už nestačí. Svět je příliš malý. Příliš propojený.“

DC kromě toho 11. října oznámilo, že Jon Kent, Supermanův syn, který také nosí ikonický štít „S“ jako superhrdina, bude bisexuál.

Domů
Sdílet
Diskuse