Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. října 2021 17:35
Čas čtení 0:34
Adam Smeták

ÚVN: Prezident teď není schopen vykonávat funkci. Senát začne jednat o odebrání pravomocí

ÚVN: Prezident teď není schopen vykonávat funkci. Senát začne jednat o odebrání pravomocí
Zdroj: TASR - Jaroslav Novák
NEWS MILOŠ VYSTRČIL
Uložit Uložené

Sledujeme tiskovou konferenci předsedy Senátu Miloše Vystrčila (ODS).

Předseda Senátu Miloš Vystrčil na tiskové konferenci přinesl první oficiální informace o zdravotním stavu prezidenta republiky Miloše Zemana. Vystrčil přednesl ve třech bodech znění dopisu ředitele Ústřední vojenské nemocnice. Ten v nich informuje, že prezident není momentálně schopen vykonávat žádné pracovní povinnosti.

„Dle názoru nemocnice není Miloš Zeman v současné době ze zdravotních důvodů schopen vykonávat žádné pracovní povinnosti. Dle názoru nemocnice je vzhledem k charakteru základního onemocnění dlouhodobá prognóza hodnocena jako krajně nejistá a tím i možnost návratu k výkonu povinností v následujících týdnech je hodnocena jako málo pravděpodobná,“ řekl Vystrčil.

Zítra, v úterý, se sejde ústavní komise Senátu, aby se poradila o dalších krocích. „Když si vezmete do úvahy, co jsem tady přečetl, jiná možnost bohužel nepřichází do úvahy, že se musíme bavit o tom, kdy a jak aktivujeme článek 66 Ústavy,“ řekl předseda Senátu. Podle článku 66 by prezidentovy byly odebrány jeho pravomoci.

Zpět
Sdílet
Diskuse