Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. října 2021 7:24
Čas čtení 0:33
Martin Adam Pavlík

Greta Thunberg se odvázala na akci za klima. Sleduj, jak zazpívala známý hit a jak si zatančila

Greta Thunberg se odvázala na akci za klima. Sleduj, jak zazpívala známý hit a jak si zatančila
Zdroj: Getty Images/Pablo Blazquez Dominguez
ZAJÍMAVOSTI GRETA THUNBERG
Uložit Uložené

Cílem akce bylo zvýšit povědomí o klimatu a vyvinout tlak na světové lídry před klimatickou konferencí COP26, která se uskuteční v listopadu v Glasgow. Další koncerty budou následovat.

Jak uvádí BBC, Greta Thunberg, známá 18letá švédská aktivistka, ukázala, že se umí i odvázat. Namísto kárání politiků si zazpívala a s radostí i zatančila na koncertu Climate Live.

Ve Stockholmu si v sobotu na pódiu spolu s Andreasem Magnussonem z hnutí za klima Fridays for Future před diváky zazpívala píseň Ricka Astleyho s názvem Never Gonna Give You Up, a jak je vidět na videu, pořádně si to užila.

Akce byla prvním ze série 19 koncertů, jejichž cílem je zvýšit povědomí o klimatu a vyvinout tlak na světové lídry před klimatickou konferencí COP26, která se uskuteční v listopadu v Glasgow.

Aktivistka po akci na Instagramu nešetřila chválou: „Climate Live Švédsko bylo včera úžasné! Děkuji všem, kteří to umožnili, všem umělcům, řečníkům a především děkuji organizátorům za všechnu vaši práci.“

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Greta Thunberg (@gretathunberg)

Domů
Sdílet
Diskuse