Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Swappie.
31. října 2021 10:30
Čas čtení 3:35
Sponzorovaný obsah

6 důvodů, proč lidé nedají dopustit na iPhony

6 důvodů, proč lidé nedají dopustit na iPhony
Zdroj: Swappie
TECH
Uložit Uložené

Funkce, skvělý fotoaparát, intuitivní ovládání a nejnovější aplikace jsou jen zlomkem benefitů.

Smartphony s nakousnutým jablíčkem se staly doslova fenoménem. Rozdělují lidi na dvě skupiny – ty, kteří je milují, a ty, kteří je považují za zbytečně předražené. Mnohokrát se ale i ta druhá skupina nechá přesvědčit. Jaké jsou ty kvality, které často přinutí i zaryté „androiďáky“ přejít na iPhone? Ve spolupráci se Swappie jsme se podívali na to, co mají lidé na těchto telefonech nejraději.

Než si řekneš, že nemá smysl si to číst, protože na něj stejně nemáš, zkus dát šanci Swappie, které má v nabídce repasované iPhony za opravdu výhodné ceny. Není to žádný bazar, každý telefon prošel rukama techniků a máš na něj 12měsíční záruku. Všechny Swappie iPhony fungují jako nové. Takže nezoufej, neboť cena iPhonu už dávno nemusí být jeho minus. Dokonce pokud iPhone máš, můžeš ho zde prodat.

Více informací
swappie, telefóny, iphone
Zdroj: Swappie

1. Fotky, které každý miluje 

Nemusíš vlastnit iPhone na to, abys věděl, že fotoaparát je jeho velmi silnou zbraní. Tento telefon je doslova proslulý skvělými fotografiemi, za které vděčí nejen optice, ale hlavně promakanému softwaru. Stejně promakaná mívá často i videa s automatickou stabilizací a plusem je okamžité přeostřování, sériové fotografování a funkce, které ti fotoaparát nabízí.

Můžeš si zde přizpůsobovat různé scény, natáčet zpomalená videa nebo fotit perfektní panoramata, nemluvě o oblíbených Live Photos. Ti, kteří odcházejí z každého festivalu či party s desítkami videí, jistě ocení vysokou kvalitu zvuku, s jakou ho dokážou tyto telefony nahrávat. Právě proto je upřednostňují různí umělci, influenceři a tvůrci obsahu, kteří potřebují pořizovat kvalitní videa a fotografie bez použití drahé techniky.

fotka, fotenie, apple, ľudia
Zdroj: Unsplash/Connor Olson

2. Upozorní tě na štěkání a je intuitivní

Možná se zdá ovládání iPhonu lidem, kteří jsou zvyklí na prostředí Androidu, komplikované, ale rychle si zvykneš. Má svou výhodu v tom, že ať se děje cokoli, dokážeš se jediným tlačítkem dostat zpátky na hlavní plochu. U iPhonů se nemusíš starat ani o čištění RAM paměti nebo manuální zavírání aplikací


Navíc má iPhone spoustu chytrých funkcí, které jiné telefony pomalu od Applu kopírují. Dokáže například rozeznat zvuky jako klepání na dveře, kočku, psa či pláč dítěte a pošle ti upozornění. Nebo si můžeš přizpůsobit jednoduché dvojité či trojité poklepání na zadní stranu a přiřadit k tomuto úkonu nějakou funkci. Můžeš si takhle například rozsvítit doma světlo. Takových funkcí mají iPhony více a dokáží ti chytře usnadnit ovládání telefonu.

iOS 14
Zdroj: Marián Biel


3. Skvělé zabezpečení a propojení několika zařízení

Pokud už jsi majitelem nějakého zařízení od Applu, určitě jsi nejednou přemýšlel nad koupí dalšího. Apple to má do detailu promyšlené a dokáže propojit všechna zařízení tak, aby fungovala ve tvůj prospěch. Můžeš jednoduše telefonovat nebo odepisovat na esemesky na notebooku, hledat svá další zařízení či snadno přeposílat soubory, a to nejen na svém zařízení, ale také s kamarády, kteří rovněž vlastní iPhone.


Máš své Apple ID, díky kterému máš přístup na osobní úložiště – iCloud. To však můžeš sdílet i s dalšími členy rodiny či přáteli a ušetřit. Díky iCloudu si můžeš nastavit automatické zálohování na iCloud Drive a následně si nemusíš dělat starosti s pravidelným zálohováním. Obrovským plus, které tento ekosystém má, je jednoznačně bezpečnost.

iphone, apple
Zdroj: Swappie

4. Jako první má nejlepší aplikace

Toto pořádně pocítili všichni uživatelé chytrých telefonů s Androidem, když začal boom aplikace Clubhouse. Než se jí dočkali lidé s Androidem, všechny to už přestalo bavit. Podobně to ovšem bývá s většinou aplikací. Nejčastěji bývají aplikace vytvářeny primárně pro operační systém iOS, a tak uživatelé iPhonů zažívají jakousi exkluzivitu.

5. Bezproblémově funguje a nečekáš na aktualizace

Pokud jsi jedním z těch, kteří mají problém zjistit, jakou velikost RAM nebo procesor potřebuje jejich mobil, právě iPhone je pro tebe jako stvořený. Nemusíš se vůbec bát toho, že by byl technicky nedokonalý, nezvládal větší zátěž a že ho budeš muset restartovat častěji než nabíjet. Telefony s ukousnutým jablíčkem fungují většinu času dobře a lze se na ně spolehnout

Také se můžeš spolehnout na to, že pokud si vybereš iPhone, tvůj telefon bude mít vždy k dispozici nejnovější aktualizaci softwaru, která zařídí výše zmíněné benefity. A to nejen pro nejnovější modely, jak to často bývá u telefonů s Androidem. Toto je jedna z velkých výhod Applu, jelikož jako jeden z mála výrobců poskytuje aktualizace i pro starší telefony.

swappie, iPhone, telefón, mobil
Zdroj: Swapppie

6. Nemusíš ho měnit každý rok

Právě možnost aktualizace starších modelů iPhone pomáhá zvyšovat jejich životnost. Jiné mobily se začnou po několika letech zasekávat a oproti svým novějším sourozencům zkrátka nestačí, což se ti u iPhonu stát nemusí. 


Navíc pokud si dáváš na svůj telefon pozor a dostatečně ho chráníš, prodlužuješ jeho životnost i zvenčí. Mnohdy stačí po několika letech vyměnit pouze baterii a prodloužíš mu život o několik let.

swappie, iphone, telefón
Zdroj: Swappie

Opravdu si ho můžeš dovolit i ty

Zatímco kdysi by vyšší cena iPhonu hrála při rozhodování velkou roli a řadili bychom ji spíše k minusům, už to tak nemusí být. Vtipy s prodejem ledvin kvůli koupi iPhonu byly dlouho opodstatněné, dnes už ovšem můžeš mít své jablíčko za velmi přívětivou cenu. A to díky společnosti, jako je Swappie, která prodává repasované iPhony za zlomek ceny. 


Nemusíš se přitom bát, že by sis tady koupil iPhone, který se ti za dva měsíce pokazí a ty nebudeš mít telefon ani peníze. Telefony jsou zde repasovány profesionálními techniky a máš možnost jeho vrácení zdarma a 12měsíční záruku.

U každého modelu máš zároveň na výběr podle kapacity úložiště a jeho stavu. Je jen na tobě, jestli si pořídíš levnější telefon, který může mít škrábance, nebo si vybereš jeho dražší verzi, ale telefon bude vypadat jako nový.

Kup si iphone
telefón, iphone, mobil, apple, swappie
Zdroj: Swappie
Zpět
Sdílet
Diskuse