Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. října 2021 7:32
Čas čtení 0:47
Radim Šlechta

Elon Musk by se mohl stát prvním dolarovým bilionářem na světě

Elon Musk by se mohl stát prvním dolarovým bilionářem na světě
Zdroj: TASR/AP/Jae C. Hong
NEWS ELON MUSK
Uložit Uložené

Firma SpaceX má neuvěřitelný potenciál.

Jeden z nejbohatších mužů na světě Elon Musk se možná brzy stane ještě bohatším. Mohl by se stát prvním dolarovým bilionářem na světě. Za své budoucí bohatství by vděčil své společnosti SpaceX. Informoval o tom The Guardian

Podle analytiků z banky Morgan Stanley by společnost Space X Elonu Muskovi mohla vynést nepředstavitelný majetek a překonat tak jmění, které nabyl díky výrobě elektromobilů Tesla či platebnímu systému PayPal. 

SpaceX totiž podle nich představuje pro výzkum vesmíru to, co představoval Google pro internet. „Společnost zpochybňuje veškeré představy o tom, co je při zkoumání vesmíru možné realizovat a za jakou dobu,“ říká analytik Adam Jones. SpaceX se tak podle něj může stát nejhodnotnější firmou na světě napříč všemi odvětvími. 

Podle Jonese má SpaceX možnost přilákat investory, protože by mohla učinit zásadní průlom při přepravování nákladu nejen na Měsíc, ale také na Mars. Společnost měla v tomto měsíci hodnotu přibližně 100 miliard dolarů a stále stoupá. Po firmě ByteDance tak představuje druhou největší soukromou firmu na světě. 

Doporučeno
Elon Musk slaví narozeniny. Vybrali jsme 6 nejbizarnějších faktů o něm Elon Musk slaví narozeniny. Vybrali jsme 6 nejbizarnějších faktů o něm 28. června 2023 11:00

Musk se na první příčce pravidelně střídá s vlastníkem Amazonu Jeffem Bezosem. Podle žebříčku Bloomberg Musk v současnosti nad Bezosem vede. V papírovém majetku má přibližně o 42 miliard dolarů více než vlastník Amazonu.

Domů
Sdílet
Diskuse