Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. října 2021 12:30
Čas čtení 5:43
Kamila Šebestová

Navštívila jsem astrologa. Předpověděl mi kariérní úspěch, riziko otěhotnění i vývoj pandemické situace (Rozhovor)

Navštívila jsem astrologa. Předpověděl mi kariérní úspěch, riziko otěhotnění i vývoj pandemické situace (Rozhovor)
Zdroj: Unsplash/Andy Holmes
REFRESHER
Uložit Uložené

Zjišťovala jsem, jaké je to navštívit astrologa. Předpověděl mi budoucnost, kariérní úspěch i riziko otěhotnění.

S napětím přicházím k rezavé bráně, kde se mám setkat s astrologem Pavlem Kastlem. Souhlasil s rozhovorem pod podmínkou, že k němu nejdříve půjdu na astrologické sezení. Zatímco na něj čekám, myslí se mi ženou desítky otázek: Jaký člověk může být astrolog? Co když mi předpoví něco špatného? A dá se vůbec věřit astrologovi a typologii znamení?

Najednou se zjeví Pavel Kastl. Nemá klobouk ani kouzelnický plášť. Působí celkem normálně, dokonce trochu nenápadně.

„Dobrý den,“ žoviálně mě pozdraví a vysvětlí mi, kde má studio. Vede mě do do něj po úzkých schodech v budově s opadanou omítkou. Se zatajeným dechem vstupuji do malé světlé místnosti, v níž je kromě studia fotoateliér.

Stěny lemují černobílé fotografie, dokonce pár aktů. Všimnu si i portrétu Milana Lasici. Mluví o tom, že kromě astrologie se věnoval profesionální fotografii. Takto jsem si nepředstavovala astrologické studio.

veštenie, astrológia, Pavel Kastl, znamenia zverokruhu
Zdroj: Refresher/Kamila Šebestová

„Zde si sedněte,“ direktivně ukáže na židli naproti sobě. Vyvětrá a nalije mi minerálku. Zkoumavě se na mě zahledí. „Jste poprvé u astrologa?“ Ptá se, ale mám pocit, že odpověď už zná. Souhlasím. „Tak pojďme na to,“ usměje se a v počítači otevře svůj astrologický program.

V tomto článku si přečteš:
  • Jak vypadá sezení u astrologa.
  • Proč lidé vyhledávají astrology a chtějí vědět víc o svých znameních.
  • Proč náš život podle astrologa předurčuje naše znamení.
  • Jak se z fotografa stal astrolog.
  • Z čeho vychází astrologie.  
  • Jak vidí profesionální astrolog Pavel Kastl horoskopy z časopisů. 
  • Kdy se podle Pavla Kastla zlepší pandemická situace.

Blokování erotického potenciálu

„Jste Rak, ale ve skutečnosti je váš ascendent Váha,“ vysvětluje mi na úvod Pavel Kastl, když mi popisuje můj astrologický profil. Do speciálního programu zadává mé jméno, příjmení, datum i místo narození. Na počítači se zobrazí barevný kruh s dvanácti znameními zvěrokruhu. Mezi nimi se protínají čáry. Vysvětluje mi, že ascendent (vycházející znamení) je mou skutečnou identitou, zatímco Rak (sluneční znamení) je role, kterou hraji navenek.

„Váha je liberál, volný člověk. Můžete si ho představit jako motýla. Ta rakovská struktura potlačuje vaši přirozenou motýlí strukturu,“ říká. „Pokud jste měla konzervativní výchovu, blokovala by vám erotický potenciál i schopnost prosazovat se,“ dodává a sleduje mou reakci.

Zatím jen tiše přitakávám a zvědavě pozoruji komplikovaný obraz na počítači.

astrológ, veštenie, budúcnosť, pandémia, ezoterika, vesmír, Pavel Kastl, astrológia, znamenia zverokruhu
Zdroj: Refresher/Kamila Šebestová

„Myslíte si, že jste Rak, ale tím, že jste ascendentní Váha, jste opravdu složitá. Sama si zakazujete věci a blokujete vnitřní struktury,“ říká Pavel Kastl uklidňujícím hlasem. „Je to téměř schizofrenní, ale každý jsme takový.“ Dodává, že konzistentní osobnost je mýtus. Lidé si často myslí, že vědí, kdo jsou, ale ve skutečnosti jsou komplikovanější.

Radí mi, abych posílila své ego. „Můžete skončit jako úspěšný, laskavý, expanzivně-dominantní typ, který však nemá partnera a není sám sebou,“ vysvětluje mi na závěr typologie. To mě trochu vyděsí. „Víte, Pulitzerova cena je dobrá věc, ale rodina je důležitější,“ dodává.

„Ale vy ty dětičky budete mít, nebojte. Jen si dejte pozor, abyste měla i manžela,“ uzavírá typologii. V napětí čekám, co mi řekne při prognózách do budoucna.

Doporučeno
Sex je jeden z nejsilnějších spouštěčů spojení, které všichni tak potřebujeme a chceme, říká astroložka Vivian Altair Sex je jeden z nejsilnějších spouštěčů spojení, které všichni tak potřebujeme a chceme, říká astroložka Vivian Altair 15. října 2021 16:30

Jeptiška v minulém životě

Od typologie se v programu proklikáváme k takzvaným prognózám. Jde v podstatě o předpovídání budoucnosti. Pavel Kastl je nazývá tendencemi chování, které se dají předpokládat na základě pohybu planet. „Kreativní žena v kreativním domě v tvůrčím znamení ozařuje střed nebe,“ popisuje můj astrologický profil při prognózách.

„Máte teď kreativní období, tvořte bez ohledu na společenský odraz,“ vysvětluje. „Po Novém roce by mohl přijít větší pracovní úspěch. Chystáte nový projekt?“ ptá se zvědavě. Dodává, že podle planety Neptun mám nerealistickou a příliš idealistickou představu o svém životě.

Předpovídá také, že příští rok bych mohla mít vážný vztah. „Vypadá to tak, že další rok budete možná přemýšlet už i nad svatbou,“ usměje se. Pak mě upozorní, ve kterých měsících mohu snadno otěhotnět.

Vysvětluje mi, že Pluto je v opozici na Venuši, a proto jsou mé city skeptické. „Můžete hluboce milovat, ale stále budete smutná či podezřívavá,“ dodává.

astrológ, veštenie, budúcnosť, pandémia, ezoterika, vesmír, Pavel Kastl, astrológia, znamenia zverokruhu
Zdroj: Refresher/Kamila Šebestová

Plynule přejdeme z mé budoucnosti do minulých životů. Tato část se nazývá karma. Na počítači se zobrazí nový graf se „severními a jižními uzly“.

„Jižní uzel máte položený na dvou měsících, znamená to, že tento současný život je stále připoután k minulému,“ říká Pavel Kastl. „Obětovala jste se a zemřela jste zřejmě mladá či nenaplněná. To je důležité pro tento život, neboť stále honíte nějaký deficit,“ upozorňuje. Dodává, že v minulosti jsem mohla být jeptiškou.

Když dokončí výklad mého horoskopu, povídáme si o tom, zda seděl na můj život. Přiznávám mu, že velká část horoskopu záhadně korespondovala s mojí osobností. Byly tam však i části, které se s mým životem vůbec neshodovaly. Nakonec astrolog dodrží svůj slib a po sezení mi prozradí více o svém životě a astrologii.

astrológ, veštenie, budúcnosť, pandémia, ezoterika, vesmír, Pavel Kastl, astrológia, znamenia zverokruhu
Zdroj: Refresher/Kamila Šebestová

Proč dnes lidi tak hodně zajímají znamení?

Přežíváme krizi společnosti, krizi hodnot. Získali jsme svobodu a liberalismus, ale ztratili jsme jistoty. Starší generace nemá pocit jistoty, který dříve mívala. Střední generace neustále bojují o základní jistoty. Prohloubil se i rozpor v politice mezi koalicí a opozicí.

Lidé se tedy zřejmě snaží najít odpovědi na různé otázky, například pomocí horoskopů.

Horoskopy jsou hlavním nástrojem astrologie, zejména jejich analýza a interpretace.

Jak podle vás přesně funguje astrologie?

Astrologii vnímám tak, že vás má otevřít, ne nabídnout vám řešení. Ukáže vám spoustu alternativ. Otevírá mysl toho, kdo s ní pracuje. Funguje tak, že člověk má tendenci dělat něco v určité oblasti a ta tendence se dá pomocí astrologie odhadnout.

Předurčuje náš datum narození vzorce našeho chování?Z toho astrologie vychází. Něco se dá definovat postavením planet. Ale každý astrolog má své pochybnosti o tom, zda brát horoskopy stoprocentně vážně nebo spíše jako pomůcku, z níž vycházejí.

Není však horoskop jako horoskop. Běžný člověk si pod tím pojmem představí pár řádků v časopise.Takové horoskopy jsou velmi povrchní, porovnávají v nich jen postavení slunečních znamení. Máme dvanáct znamení, dvanáct domů a deset prvků, s nimiž pracujeme. Z toho můžeme vytvořit desetitisíce kombinací. Takže hodnotit znamení pouze na základě jednoho prvku (Slunce) je nesmysl.

Štír může být mimořádně nebezpečný, neboť je schopen vnímat podstaty věcí. Má proto větší moc.

Mnohdy v časopisech publikují vztahové horoskopy, v nichž tvrdí, že některá znamení jsou zcela nekompatibilní.Je to opět velmi povrchní. Nesouladná znamení mohou tvořit pár, kde se například extrémně podporují navzdory napětí.

Často lidé žertují o tom, že Štír je nejhorší znamení. Jsou to zřejmě předsudky, které pocházejí z časopisových horoskopů.

Říká se, že to je špatné či nebezpečné znamení. No pravda je, že Štír má zároveň hlubokou mysl, hledá nejhlubší podstaty bytí. Je však mimořádně nebezpečný, neboť je schopen vnímat podstaty věcí a má proto větší moc.

Zároveň to však může být i psycholog, který vás zachrání před sebevraždou. Toto však platí o každém znamení. Rak může být například extrémně laskavý, ale zároveň i velký vysavač emocionální energie.

Jak vás ovlivňuje vaše znamení?

Samozřejmě, velmi. Otevřelo mi úžasné možnosti. Zejména když jsem pochopil svůj ascendent. Ztotožňují se s ním mé nejhlubší pocity bytí.

Vidím zde výrazné zlepšení pandemické situace, které přijde na jaře. V roce 2022 bude jaro lepší než loni. Bude to pro nás méně náročné období.

Předpokládám, že astrologie vám denně ovlivňuje život. Pomohlo mi to vyřešit mnoho osobních otázek. Vůbec jsem neměl představu, že bych jednou chtěl být astrologem. Ale vždy jsem měl tendenci hledat cosi alternativního. Začalo to v patnácti antickou filozofií, pak mě chytla Čína, Indie a moderní filozofie.

Za tolik let jsem měl možnost astrologii porovnat s jinými disciplínami a mohu říci, že je to opravdu královská věda. Čím víc jsem s ní pracoval, tím více mi rozšiřovala obzory a nabýval jsem nový pohled na věci.

Jaký je běžný den astrologa?Přijdou sem jeden či dva klienti. Více nepřijímám a horoskopy netvořím. Čím déle dělám astrologii, tím více si uvědomuji, že ji nikdy neobsáhnu tak, jak bych chtěl.

vesmír, astrológia, znamenia
Zdroj: Unsplash/James Lee

Stalo se vám už s klientem něco neobvyklého?

Mnohokrát. Extrémně bohatý miliardář se zde rozplakal a stal se dítětem, vyšlo najevo, že má hluboké trauma. Potom přišli muži, kteří se zde chtěli naučit, jak manipulovat své okolí. Když jsem odmítl, byli agresivní. Často sem chodí lidé, kteří mají problém počít dítě. Mám tak asi 10 astrologických dětí, kterým jsem předpověděl narození. Vždycky mě to potěší, když sem přijdou lidé, kteří mají po letech konečně dítě a řeknou mi, že jsem trefil datum.

Dokážete předpokládat i vývoj pandemie?

Toto je tak trochu moje slabina. Jsou totiž astrologové, kteří se věnují vysloveně vývoji pandemie. No když se na to podívám, vidím podle horoskopu, že prožíváme stejné období jako v 30. letech 20. století. Je mi z toho až špatně. Podobně jako před druhou světovou válkou, lidé mají sklon k dominanci, agresivitě, až fašismu.

Ale vidím zde i výrazné zlepšení pandemické situace, které přijde na jaře. V roce 2022 bude jaro lepší než loni. Bude to pro nás méně náročné období.

Zpět
Sdílet
Diskuse