Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. října 2021 17:44
Čas čtení 1:22
Vojtěch Vanda

Muž ve Filadelfii znásilnil ženu ve vlaku. Cestující místo pomoci vytáhli telefon a incident natáčeli

Muž ve Filadelfii znásilnil ženu ve vlaku. Cestující místo pomoci vytáhli telefon a incident natáčeli
Zdroj: Pixabay / igorovsyannykov / volně k užití
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Šokující incident se stal na vlakové lince v americké Filadelfii. Žena, kterou znásilňoval bezdomovec, se pomoci od spolucestujících nedočkala.

Příměstská vlaková linka ve Filadelfii ve státě Pensylvánie se stala místem znásilnění. Muž, vlastním jménem Fiston Ngoy, zde minulý týden ve středu sexuálně obtěžoval a nakonec i znásilnil jednu z cestujících.

Incident se odehrál ve vagónu, kde sedělo více lidí. Ani jeden z nich však nepomohl akt přerušit, někteří z cestujících naopak vytáhli mobilní telefony a znásilnění natáčeli. Ngoy je nyní díky policii ve vazbě, nečinným cestujícím trest nehrozí, informuje The Philadelphia Inquirer.

Doporučeno
Drogová párty v lese, vypíchnuté oči a satan proměněný ve vránu, který mu přikázal vraždit Drogová párty v lese, vypíchnuté oči a satan proměněný ve vránu, který mu přikázal vraždit 18. října 2021 14:30

Ten den bylo pro znásilněnou ženu všechno špatně. Místo toho, aby ve středu večer po deváté hodině večerní, kdy měla v sobě pár sklenek alkoholu, sedla na linku domů, dostala se do špatného vlaku, kde se stala obětí znásilnění. Postaral se o něj pětatřicetiletý bezdomovec Fiston Ngoy, který ženu 45 minut soustavně obtěžoval, což nakonec vyvrcholilo nejen v sexuální obtěžování a dotyky, ale přímo k veřejnému znásilnění.

Šokující je fakt, že během této scény byli s oběma lidmi ve vagónu další cestující, kteří nezasáhli. Ze záběrů z bezpečnostních kamer, které má místní policie k dispozici, je prý dokonce zřejmé, že někteří z nich místo pomoci namířili na dvojici své telefony a akt natáčeli. Hlídku přivolal až pracovník dráhy mimo službu, který byl v té době na místě.

„Podle mého názoru tam v ten moment bylo dost lidí na to, aby zasáhli,“ uvedl pro médium policejní superintendant Timothy Bernhardt. „To jen dokazuje, kam jsme se to jako společnost dostali. Dělá mi to starosti,“ dodal.

Přestože byl Ngoy přichycen při činu, hájil se tím, že že žena sama navrhla sexuální styk a že předtím, než se s ní začal líbat a osahávat ji, tak spolu vedli konverzaci. Na to znásilněná uvedla, že muže nikdy předtím neviděla. Bezdomovec nyní čelí obvinění ze znásilnění, sexuálního obtěžování a dalších trestních činů. 

Zákon většiny států ve Spojených státech navíc osobám nenařizuje, aby, pokud jsou svědky trestného činu, jakkoliv pomáhali. Ve státu Pensylvánie je tomu tak také. Podle okresního návladního Jacka Stollsteimera zákony státu neumožňují právně stíhat cestující, kteří byli svědky trestného činu. Uvedl, že se nyní alespoň pokusí všemi dostupnými prostředky dohnat ke spravedlnosti hlavně pachatele.

Domů
Sdílet
Diskuse