Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. října 2021 18:11
Čas čtení 1:08
Ema Stanovská

Slovenský poslanec chce legalizovat prostituci, pracovnice by podle něj měly zákazníkům dávat bločky

Slovenský poslanec chce legalizovat prostituci, pracovnice by podle něj měly zákazníkům dávat bločky
Zdroj: Flickr/Nils Hamerlinck/volně k užití (ilustrační obrázek)
NEWS
Uložit Uložené

Návrhem chce bojovat proti nelegální či nucené prostituci.

Člen slovenského poslaneckého klubu OĽaNO Tomáš Šudík pro TV JOJ řekl, že se chce pokusit o legalizaci prostituce. Podle něj by se k ženám, které poskytují sexuální služby, mělo přistupovat stejně jako k běžným podnikatelkám. Říká, že je to řešení, pokud jde o boj proti nelegální či nucené prostituci.

V rozhovoru pro Noviny PLUS TV JOJ řekl, že sexuální pracovnice by měly mít ceník a zákazníkům vydávat bločky tak, jak to dělají kadeřnice, manikérky nebo jiná řemesla a služby.

Doporučeno
Kdo jsou nebinární lidé, za které se označují i Demi Lovato? Je to výmysl moderní doby, nebo jejich skutečná identita? Kdo jsou nebinární lidé, za které se označují i Demi Lovato? Je to výmysl moderní doby, nebo jejich skutečná identita? 21. října 2021 16:30

Poslanec k tématu udělal i anketu na sociální síti. „Proti byli zejména muži. Ženy byly pro,“ řekl Šudík. Přiznal, že je možné, že muži se bojí platby kartou za sexuální služby, protože by se o tom dozvěděly jejich manželky.

Na návrh reagoval i předseda SNS a bývalý předseda Národní rady Andrej Danko. „Nevíte, kdo to je? Tomáš Šudík. Je to poslanec OĽaNO. Je to jeden z mnoha Matovičových zázraků, které se dostaly do parlamentu,“ napsal na Facebooku.

„Tvrdí, že se na něj obrací mnoho sexuálních pracovnic. Co dodat? Géniové přišli do parlamentu. Bůh nás opatruj, pokud tito ještě dva roky budou ovládat Slovensko. Oni jsou opravdu šílení, jako kdybychom neměli jiné starosti. Možná je to však geniální nápad na splacení dluhů, které za rok nadělali.“

Poslanec Šudík se bránil: „Chápu, že toto téma je tabu a mnozí z vás si do mě s radostí kopnou, ale mně to nevadí. Já se nebudu tvářit, že tu nelegální prostituce a zneužívání žen neexistuje.“ Podotkl, že myšlenka by chránila především týrané ženy. „Všichni o Andreji Dankovi víme, že byl návštěvníkem všech bordelů, ať už byly legální, nebo nelegální,“ doplnil.

JOJ informuje, že Šudík si chce o návrhu promluvit s ultrakonzervativními kolegy z klubu OĽaNO, především z Křesťanské unie, kterou vede Anna Záborská.

Domů
Sdílet
Diskuse