Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. října 2021 14:21
Čas čtení 0:20
Ondřej Jarůšek

Komunisté si zvolili novou předsedkyni. KSČM bude šéfovat europoslankyně Kateřina Konečná

Komunisté si zvolili novou předsedkyni. KSČM bude šéfovat europoslankyně Kateřina Konečná
Zdroj: ČTK/Petrášek Radek
POLITIKA KSČM
Uložit Uložené

Kateřina Konečná vystřídá Filipa Vojtěcha.

KSČM si v sobotu na mimořádném sjezdu zvolila novou předsedkyni. Šéfkou strany se stane europoslankyně Kateřina Konečná, která tak nahradí bývalého předsedu komunistů Vojtěcha Filipa, který po volebním debaklu podal demisi.

Podle serveru Novinky dostala Konečná 160 z 175 hlasů, vyhrála tedy s velkou převahou.

Doporučeno
Kdo jmenuje premiéra, když toho nebude prezident Zeman schopen? Zeptali jsme se ústavního právníka Kdo jmenuje premiéra, když toho nebude prezident Zeman schopen? Zeptali jsme se ústavního právníka 12. října 2021 16:15

Vojtěch Filip stál v čele strany od roku 2005. K rezignaci se rozhodl poté, co se KSČM pod jeho vedením v letošních volbách nedostala do Poslanecké sněmovny. Komunisté ve volbách získali jen 3,60 procenta hlasů, tudíž nedosáhli na potřebnou pětiprocentní hranici.

Doporučeno
Vojtěch Filip dostane odstupné 912 500 korun. Končící poslanci si přijdou na pětinásobek svého platu Vojtěch Filip dostane odstupné 912 500 korun. Končící poslanci si přijdou na pětinásobek svého platu 21. října 2021 11:37
Zpět
Sdílet
Diskuse