Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. října 2021 7:00
Čas čtení 5:37
Tereza Šnajdrová

Jako první na světě tetuji na místech, na nichž ještě nikdo nikdy netetoval, popisuje tatér Trawis svůj nový projekt (Rozhovor)

Jako první na světě tetuji na místech, na nichž ještě nikdo nikdy netetoval, popisuje tatér Trawis svůj nový projekt (Rozhovor)
Zdroj: se souhlasem Trawart
REFRESHER
Uložit Uložené

Trawis se svojí frustraci z pandemie koronaviru rozhodl proměnit v nový projekt, v rámci kterého tě potetuje i na tom nejzvláštnějším místě, které tě jen napadne.

Prosadit se ve světě tetování není jednoduché. Své o tom ví tatér Trawis, který byl během pandemie koronaviru natolik frustrovaný, až přišel s něčím novým a neotřelým. Vymyslel projekt Trawart Tattoo Performance, v rámci kterého tě potetuje na netradičním místě či během neobvyklé činnosti, a to před zraky mnoha zvídavých pohledů. Kdo mu byl inspirací? A jak se mu daří dodržovat hygienická pravidla tetování? To a mnohem více se dočteš v našem rozhovoru.

Doporučeno
Albert z Bert & Friends: Naše hudba podněcuje fantazii a imaginárno. Ultimátní pravdy nevytváří magnetismus (Rozhovor) Albert z Bert & Friends: Naše hudba podněcuje fantazii a imaginárno. Ultimátní pravdy nevytváří magnetismus (Rozhovor) 22. října 2021 16:00

Jak dlouho už se věnuješ tetování?

Tetování se aktivně věnuji již více než čtyři roky. Už jako malý jsem se hodně zajímal o umění, čmáral jsem pastelkami po stěnách a postupem věku se k tomu přidalo i tetování, ke kterému mě přivedl můj životní styl a kapela.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

Příspěvek sdílený TRAWART TATTOO PERFORMANCE (@trawart)

Co pro tebe tetování znamená?

Tetování je pro mě určitá forma umění, ale zároveň řemeslo, které je potřeba umět ovládat.

Mnozí odsuzují tetování, která nemají význam a slouží jenom jako „doplněk“. Musí mít každé tetování význam?

Tetování podle mě nemusí mít význam pro každého. Záleží na osobě, která ho nosí a jak to právě ona pojme. Nazval bych to takovou subjektivní galerií umění. Význam navíc můžeme najít ve všem, když budeme chtít.

Od začátku svojí kariéry se věnuji takovému, jak já tomu říkám, osobitému blackworku s prvky ignorant stylu. Ale snažím se se nijak neškatulkovat, protože tetování, stejně jako umění, by nemělo mít žádné limity

Tatéři se ve svém stylu tetování hodně liší. Jak bys popsal ten svůj?

V dnešní době existuje strašně moc inspirativních tatérů. Tetování se za poslední roky posunulo rapidně dopředu, a to jak v technice tetovaní, stylech, tak i v samotných strojcích, s nimiž tetujeme. Začaly se vyrábět baterie, které ulehčily tetování a zároveň otevřely nové možnosti, kterých jsem začal naplno využívat. Od začátku svojí kariéry se věnuji takovému, jak já tomu říkám, osobitému blackworku s prvky ignorant stylu. Ale snažím se se nijak neškatulkovat, protože tetování, stejně jako umění, by nemělo mít žádné limity. Jak já říkám: „What labels me, negates me.

Doporučeno
Co se lidem děje v mozku, když si myslí, že vidí ducha? Zeptali jsme se psycholožky (Rozhovor) Co se lidem děje v mozku, když si myslí, že vidí ducha? Zeptali jsme se psycholožky (Rozhovor) 16. října 2021 14:30

Odkud čerpáš inspiraci pro své návrhy?

Inspirace je všude okolo nás. Stačí se rozhlédnout kolem sebe, vnímat a potom už jen můžeme zapojit fantazii a tvořit. Vím, že se to lehce řekne, ale kreativitu je také nutné trénovat. Například před nedávnem jsem venku vyfotil elektrický sloup a podle něj jsem pak navrhl tetování.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 105356 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jak jej tetování na nezvyklých místech napadlo
  • Podle čeho určuje cenu za takové tetování
  • Jak se z tetování na kolotoči stal virální hit
  • Jak se s ním domluvit, aby potetoval tebe
Zpět
Sdílet
Diskuse