Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. listopadu 2021 11:30
Čas čtení 6:24
Ondřej Jarůšek

Česká MMA bojovnice trénuje v domovském gymu Conora McGregora: Potřebovala jsem změnu, abych se zlepšila, říká Pudilová (Rozhovor)

Česká MMA bojovnice trénuje v domovském gymu Conora McGregora: Potřebovala jsem změnu, abych se zlepšila, říká Pudilová (Rozhovor)
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY OKTAGON MMA UFC
Uložit Uložené

Lucie Pudilová zápasila v UFC a dnes je jednou z hvězd domácí organizace OKTAGON MMA. Jejím novým týmem se stal Straight Blast Gym, kde trénuje i Conor McGregor.

Není žádné jiné české bojovnice MMA, která by v kleci za svou kariéru posbírala tolik úspěchů jako Lucie Pudilová. Sedmadvacetiletá rodačka z Příbrami se v roce 2017 stala první Českou, která se probojovala až do prestižní UFC, kde až do loňského roku zápasila.

Doporučeno
Platy v UFC: Proč MMA bojovníci vydělávají méně než boxeři a youtubeři? MMA je mladý sport, bude to ještě trvat, říká David Dvořák Platy v UFC: Proč MMA bojovníci vydělávají méně než boxeři a youtubeři? MMA je mladý sport, bude to ještě trvat, říká David Dvořák 14. října 2021 11:30

Nyní ji mohou fanoušci smíšených bojových umění vídat pod hlavičkou největší domácí organizace OKTAGON MMA, kde se již brzy představí ve svém dalším zápase, a to na turnaji Oktagon Prime 4 v sobotu 6. listopadu v Pardubicích.

Jak probíhá její příprava ve slavném Straight Blast Gymu v Irsku, domovském gymu Conora McGregora? Jaké má rituály před zápasem? A jak hodnotí svou soupeřku Martu Waliczek? I to se v našem novém rozhovoru dozvíš.

Základní informace o turnaji OKTAGON PRIME 4
Kdy: 6.11. 2021
Kde: Pardubice, Enteria Arena. Živý přenos na OKTAGON.tv.
Hlavní hvězdy turnaje: Filip Macek, Lucie Pudilová, Jaroslav Pokorný a další.
Lucie Pudilová
Zdroj: OKTAGON MMA
V tomto článku si přečteš:
  • Jak Lucie Pudilová hodnotí přípravu ve vyhlášeném Straight Blast Gymu
  • S jakými slavnými bojovníky se potkala
  • Zda se jedná o její nejdražší přípravu
  • Jak se cítila, když v UFC shazovala 13 kilo
  • Jaké má rituály před zápasem
  • Co si myslí o zápase Karlos Vémola vs. Marpo
  • Proč si nečte internetové komentáře

Ty jsi v rámci přípravy vyrazila do Straight Blast Gymu v Irsku. Jaké nové zkušenosti jsi tam získala?

Zlepšila jsem se po všech stránkách, to znamená v oblasti boxu, wrestlingu a v boji na zemi.

A proč ses rozhodla právě pro Straight Blast Gym? Byl to tvůj dlouhodobý plán tam jet trénovat, nebo jak se ta myšlenka zrodila?

Znám tu spoustu lidí, se kterými jsem se už před lety seznámila a vždycky jsem chtěla sem na nějaký čas jet. Takže jsem ráda, že mi to vyšlo a konečně jsem sem přijela. Zůstávám zde na stálo, je to teď můj nový tým.

Trénuješ i přímo s Johnem Kavanaghem, trenérem McGregora?

Ano, trénuju s ním. John mi přijde jako obrovský profesionál a líbí se mi, jaký přístup k MMA má.

Trénovala jsem v různých gymech v Česku nebo na Slovensku, ale pak jsem si po čase našla nějaké věci, které mi nevyhovovaly.

Doporučeno
Propadl kokainu, vážil 200 kilo a chtěl spáchat sebevraždu. Boxerský šampion Tyson Fury má za sebou neuvěřitelný příběh Propadl kokainu, vážil 200 kilo a chtěl spáchat sebevraždu. Boxerský šampion Tyson Fury má za sebou neuvěřitelný příběh 26. října 2023 13:57

Je kvalita tréninků v SBG o stupeň větší než v Česku, nebo jak bys to porovnala?

Přijde mi to tak. Jsem tu spokojená a jsem taky hodně vybíravá. Trénovala jsem v různých gymech v Česku nebo na Slovensku, ale pak jsem si po čase našla nějaké věci, které mi nevyhovovaly. Tady jsem už dva měsíce a nic takového jsem zatím nenašla, takže v tomto ohledu si myslím, že to je určitě lepší.

Lucie Pudilová
Zdroj: OKTAGON MMA

Potkala jsi už Conora McGregora?

Ještě ne. Po tom, co si zranil nohu, tak ještě naplno netrénuje a nebyl tady.

A nějaké jiné slavné bojovníky? Viděl jsem, že ses fotila třeba s Johnnym Walkerem.

Johnnyho Walkera jsem potkávala docela často, hlavně když se připravoval na zápas. Skoro každý den. Dál se potkávám třeba taky s Artemem Lobovem, sparring partnerem Conora McGregora.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Lucie Pudilova (@luciepudilovamma)

Měla jsem pocit, že jsem tam od svého týmu necítila takovou podporu, jakou bych chtěla cítit. Přišlo mi, že to nefunguje, tak jsem v tom nechtěla dál pokračovat.

Doporučeno
Drastické hubnutí v MMA: Někteří bojovníci už zemřeli, řešení ale není jednoduché Drastické hubnutí v MMA: Někteří bojovníci už zemřeli, řešení ale není jednoduché 3. dubna 2021 18:30

Ty jsi měla v Oktagonu sérii výher, pak přišla porážka a bylo na tobě vidět, že tě to opravdu hodně zasáhlo. Co jsi v tu chvíli cítila a jak bylo těžké to překonat?

Měla jsem pocit, že jsem tam od svého týmu necítila takovou podporu, jakou bych chtěla cítit. Přišlo mi, že to nefunguje, tak jsem v tom nechtěla dál pokračovat. Potřebovala jsem změnu, abych se posunula dopředu. Aby všechno bylo víc profesionální. Do trénování totiž investuju hodně času, takže šlo o to, abych byla víc spokojená a šťastná.

Pomáhá ti i nějaký mentální kouč?

To ne, ale chodím na meditace a ty mi hodně pomáhají.

Lucie Pudilová
Zdroj: OKTAGON MMA

Sledovala jsi zpětně svůj poslední zápas? Analyzovala jsi, v čem se stala chyba?

Ano, koukala jsem na to a vím, jaké chyby tam byly. Problém byl hlavně na zemi.

Naučila jsem se komentáře nečíst, protože na internetu těch negativních komentářů mám dost a nechci se tím ovlivňovat.

Doporučeno
10 zajímavostí o Conoru McGregorovi, o kterých jsi možná nevěděl 10 zajímavostí o Conoru McGregorovi, o kterých jsi možná nevěděl 18. ledna 2021 9:42

Je pro tebe těžké zpětně sledovat zápas, ve kterém jsi prohrála?

Těžké to ani moc nebylo. Spíš jsem byla překvapená, že jsem se v tom zápase cítila mnohem hůř, než co jsem nakonec viděla. Nebyl to sice extra dobrý výkon, ale v samotném zápase jsem se cítila daleko hůř, než to ve skutečnosti bylo.

Dotýká se tě kritika na sociálních sítích? Když se objeví nějaký negativní komentář, tak máš z toho špatné pocity, nebo to neřešíš?

Teď jsem se naučila komentáře nečíst, protože na internetu těch negativních komentářů mám dost a nechci se tím ovlivňovat, aby to nemohlo ohrozit můj další výkon v zápase. Takže se od toho spíš snažím odpoutat.

Doporučeno
Profesionální MMA cutman: Jaké nejhorší zranění v oktagonu viděl a měly by se podle něj zavést dopingové kontroly? (Rozhovor) Profesionální MMA cutman: Jaké nejhorší zranění v oktagonu viděl a měly by se podle něj zavést dopingové kontroly? (Rozhovor) 14. srpna 2021 12:26

Vypínáš tedy nějakou dobu před zápasem internet a nechodíš vůbec na sítě?

Už delší dobu se to takto snažím omezovat, ale od té doby, co jsem v Irsku, jsem se od toho odpoutala hodně. Nekoukám na to, co se o mě píše.

Lucie Pudilová
Zdroj: OKTAGON MMA

Máš před zápasem nějaké rituály?

Hodně si čtu motivační knížku, koukám na motivační filmy, chodím do lesa, trávím čas se psem. Ale taky hlavně analyzuju soupeřku, se kterou budu bojovat a pořád si připomínám, co v boji budu dělat a taky třeba jaké dělá chyby nebo jaké má nejsilnější stránky.

Pokud bys svůj rituál před zápasem porušila, jak velký vliv to pak může mít na tvou psychiku v zápase? Projeví se to hodně? Stalo se ti to už?

Tohle přímo asi ne. Jde spíš o to být před zápasem v pohodě a v nějaké psychické rovnováze, aby mě nic ovlivnit nemohlo.

Doporučeno
Krvavé rvačky bez rukavic sledují miliony lidí, brutální show se stává novým světovým fenoménem Krvavé rvačky bez rukavic sledují miliony lidí, brutální show se stává novým světovým fenoménem 6. července 2021 8:00

Ty jsi v jednom z rozhovorů říkala, že jsi nejlépe placená bojovnice v Česku. Zároveň máš ale určitě i hodně drahou přípravu, dokážeš tedy říct, po odečtení všech výloh, kolik procent z výplaty ti po zápase zbyde?

Teď co jsem v Irsku, tak si myslím, že mi to tak akorát pokryje přípravu.

Takže to je asi tvá nejdražší příprava.

Je to tak, ale taky od toho očekávám lepší výsledky.

Lucie Pudilová
Zdroj: OKTAGON MMA

Máš za sebou spoustu výher. Je nějaká, která je pro tebe nejcennější?

Cenná je pro mě každá výhra, nemám asi žádnou, která by byla cennější než ty ostatní.

Ani třeba první výhra v UFC?

Spíš se ve mně hluboce zapsal první zápas v UFC, ale ten jsem prohrála.

Po tobě pochodeň v UFC převzali jiní čeští bojovníci, máme tam Davida Dvořáka, Makhmuda Muradova a Jiřího Procházku. Konkrétně Procházka je teď blízko tomu, aby se stal šampionem. Jak tu jeho šanci vidíš?

Jeho zápasy jsem viděla a líbí se mi, jak bojuje. Vím, že k tomu má teď nakročeno a je určitě skvělé, že dostane šanci o titul. Šanci na to jej získat má velkou.

Doporučeno
Hvězda UFC Jiří Procházka: Jdeme si pro světové prvenství, odmítnout titulový boj kvůli jiné výzvě by bylo troufalé (Rozhovor) Hvězda UFC Jiří Procházka: Jdeme si pro světové prvenství, odmítnout titulový boj kvůli jiné výzvě by bylo troufalé (Rozhovor) 31. května 2021 9:30
Lucie Pudilová
Zdroj: OKTAGON MMA

Dokážeš popsat, co je pro tebe nejtěžší částí přípravy? Je to ten každodenní tréninky, dieta nebo třeba závěrečné odvodňování? Každý bojovník to má totiž jinak, tak jak je to u tebe?

Já si celou přípravu snažím užívat. Tento sport dělám proto, že mě baví a naplňuje mě. Nepříjemná část je, když to nevyjde a prohraju, ale jinak mám v přípravě všechno ráda. Shazování je samozřejmě náročné, ale to k tomuto sportu patří.

Když už jsem v UFC shazovala 13 kilo asi počtvrté za sebou, tak už jsem šla za hranici všeho a už jsem cítila, že jsem byla na dně sil.

Kolik nejvíc kilo jsi musela do zápasu odvodnit?

Když jsem bylo v UFC a shazovala jsem do 57 kilo, tak jsem hubnula 13 kilogramů. To mi ale moc nesedlo, takže teď shazuju zhruba 4 nebo 5 kilo.

Doporučeno
Karfiolové uši: O co se jedná, jak k nim dochází a jak se proti nim dá chránit? Karfiolové uši: O co se jedná, jak k nim dochází a jak se proti nim dá chránit? 18. února 2021 14:30

13 kilo je fakt hodně. Jak ses potom cítila? Někteří bojovníci omdlévají, nehrozilo u tebe někdy taky něco podobného?

Shazovat 13 kilo je hlavně pro holku docela dost. Když už jsem to shazovala asi počtvrté za sebou, tak už jsem šla za hranici všeho a už jsem cítila, že jsem byla na dně sil a že se už dál nechci takto trápit. Proto jsem se rozhodla pro rozumnější krok – vrátit se zpátky do bantamové váhy.

Co můžou fanoušci od tvé odveta s Martou Waliczek čekat? Minule jsi vyhrála na body, očekáváš teď ukončení před limitem?

Doufám v to. Když jsem koukala na poslední zápas, tak jsem v něm viděla spoustu chyb, kvůli kterým se mi nepodařilo zápas dotáhnout. Teď se těmto chybám budu snažit vyhýbat. Nasbírala jsem taky spoustu nových zkušeností, které bych v tom zápase ráda ukázala.

Sledovala jsi její poslední zápas? Myslíš, že je v něčem nejbezpečnější od vašeho posledního střetu?

Její poslední zápas se mi popravdě moc nelíbil. Soupeřka jí několikrát dala takedown a Marta mě svým výkonem nepřesvědčila. Myslím si, že se mnou odvedla lepší práci.

Doporučeno
Z šikanované dívky se stala mistryně světa v kickboxu. Teď s bratrem proti šikaně bojuje (Rozhovor) Z šikanované dívky se stala mistryně světa v kickboxu. Teď s bratrem proti šikaně bojuje (Rozhovor) 20. prosince 2020 10:50

A když jsme u těch odvet, myslíš že je reálné, že se v MMA v budoucnu porveš s Terezou Bledou, se kterou jsi bojovala už v Undergroundu?

Změnila váhu a myslím si, že právě z tohoto důvodu se asi nestřetneme. Já bych o to měla zájem, ale myslím si, že její tým by o to zájem neměl, protože získali, co se dalo, a teď už by mohli jenom ztratit. Byl by to zbytečný tlak a pochybuju, že by se mu chtěli vystavit.

Bojovníků se ptáme na to, jak vidí boxerský zápas Karlos Vémola vs. Marpo. Jak to máš ty? Budeš to sledovat?

Já se zajímám o MMA a tohle mě popravdě moc nezajímá. Myslím si, že to má spíš jen finanční význam. Jestli se budu dívat, bude záležet na tom, jestli se budu připravovat na nějaký zápas. Že bych se na jejich zápas nějak těšila, tak to ne, ale když ten den budu mít náladu se na nějaký fight podívat, tak se kouknu, ale když ten den budu mít větší tréninkové vytížení, tak třeba usnu a dívat se nebudu.

Domů
Sdílet
Diskuse