Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. listopadu 2021 10:30
Čas čtení 1:09
Tereza Šnajdrová

Sedmadvacetiletý muž ze Zlína několik let týral svoji matku a babičku. Policisté k jeho zadržení museli použít taser

Sedmadvacetiletý muž ze Zlína několik let týral svoji matku a babičku. Policisté k jeho zadržení museli použít taser
Zdroj: Pixabay/Jiří Fröhlich/volně k užití
NEWS POLICIE ČR
Uložit Uložené

Muži nyní za psychické i fyzické napadání hrozí až 10 let za mřížemi.

Zlínští kriminalisté ve čtvrtek zadrželi muže, který několik let psychicky i fyzicky týral svoji matku a babičku. Sedmadvacetiletý recidivista ze Zlína své matce vyhrožoval, že ji zabije a odcizil jí kreditní kartu a mobilní telefon. Příčinou jeho chování by podle Policie ČR mohla být drogová závislost.

Doporučeno
KORONAVIRUS: Ve čtvrtek přibylo 8 419 nově nakažených. V nemocnicích je 335 pacientů ve vážném stavu KORONAVIRUS: Ve čtvrtek přibylo 8 419 nově nakažených. V nemocnicích je 335 pacientů ve vážném stavu 5. listopadu 2021 8:45

Ve vazbě dnes skončil po několika letech vyhrožování a fyzického napadání své matky a babičky sedmadvacetiletý muž ze Zlína. Návrh na uvalení vazby podali zlínští kriminalisté státnímu zástupci včera odpoledne. Muž se podle usnesení o sdělení obvinění v úterý ráno dopustil hned několika trestných činů: vydírání, porušování domovní svobody, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a zvlášť závažného zločinu loupež,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková s tím, že muži nyní hrozí až deset let za mřížemi.

Zadržený v úterý ráno čekal před domem svojí matky a ač věděl, že žena o jeho návštěvu nestojí, následoval ji do bytu, kde ji začal hrubě nadávat. Když mu napadená odmítla vydat peníze, muž ji fyzicky napadl a vyhrožoval, že ji zabije

Chtěl po ní peníze, násilím jí odcizil platební kartu, vzal jí i mobilní telefon, aby nemohla zavolat policii. Policisty zavolala mužova babička, která ho viděla vcházet do bytu a vzhledem k předchozím zkušenostem měla o svou dceru strach,“ pokračovala Kozumplíková.

Doporučeno
Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun 7. února 2024 17:36

Jakmile policisté dojeli na místo, z bytu slyšeli volání a pomoc a byli nuceni vykopnout dveře, neboť jim drogově závislý syn odmítal otevřít. Ve chvíli, kdy vešli do bytu, napadl recidivista i je a kriminalisté k jeho zpacifikování museli použít taser.

Dechová zkouška u něj byla negativní, zkouška na přítomnost drog naopak pozitivní. Putoval do policejní cely, kde si vyslechl obvinění hned ze čtyř trestných činů. Z cely ho policisté převezli nejprve k vazebnímu zasedání a poté rovnou do vazební věznice v Olomouci,“ dodala policejní mluvčí.

Doporučeno
Jaký máš vztah s otcem? Prozkoumali jsme, co ho ovlivňuje i jak svoje vztahy zlepšit Jaký máš vztah s otcem? Prozkoumali jsme, co ho ovlivňuje i jak svoje vztahy zlepšit 4. listopadu 2021 7:00
Domů
Sdílet
Diskuse