Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. listopadu 2021 9:22
Čas čtení 0:48
Tímea Krauszová

Na festivalu Travise Scotta zemřelo v tlačenici minimálně osm lidí, stovky dalších utrpěly zranění

Na festivalu Travise Scotta zemřelo v tlačenici minimálně osm lidí, stovky dalších utrpěly zranění
Zdroj: Flickr/Iñaki Espejo-Saavedra/volně k užití
HUDBA
Uložit Uložené

Lidé v davu zpanikařili a zcela ignorovali pokyny ochranky.

Na hudebním festivalu Astroworld, který již potřetí pořádá Travis Scott, došlo ke smrtelné tlačenici. Lidé v davu zpanikařili, tlačili se k pódiu a zcela ignorovali pokyny ochranky.

Mnozí návštěvníci začali padat na zem a omdlévali. Podle informací CNN zemřelo minimálně osm lidí.

Panika a stovky zraněných

Šéf houstonského hasičského sboru Sam Peña potvrdil, že do okolních nemocnic bylo převezeno 17 lidí. Dalších 300 lidí bylo ošetřeno v nemocničním stanu v blízkosti festivalu.

K incidentu došlo v pátek kolem deváté večer. Obrovský dav lidí se začal příliš rychle a silně tlačit směrem k pódiu. Lidé začali padat na zem, mnozí z nich upadli do bezvědomí, což paniku podle šéfa hasičů jen posílilo.

Video televizní stanice ABC13 ukazuje stovky lidí, kteří se tlačí přes VIP vchod. Převraceli barikády a ignorovali ochranku.

Na festivalu je letos kolem 50 tisíc návštěvníků, přičemž akce měla trvat od pátku do neděle. Seznam účinkujících je opravdu hvězdný, vystupovat měli Bad Bunny či 21 Savage. Sobotní program festivalu však zrušili.

Domů
Sdílet
Diskuse