Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. listopadu 2021 8:55
Čas čtení 1:15
Tereza Šnajdrová

Drake se vyjádřil k tragédii na festivalu Astroworld. „Mé srdce je zlomené,“ napsal raper

Drake se vyjádřil k tragédii na festivalu Astroworld. „Mé srdce je zlomené,“ napsal raper
Zdroj: Flickr/Dan Garcia/volně k užití
NEWS DRAKE TRAVIS SCOTT
Uložit Uložené

Festivalový koncert Travise Scotta nepřežilo 8 lidí. Stovky lidí byly zraněny. K tragédii se vyjádřil už i Drake, který byl s Travisem Scottem na pódiu.

Takřka celý svět obletěla o víkendu zpráva, že na festivalu Astroworld pořádaném raperem Travisem Scottem zemřelo 8 osobvíce než 300 návštěvníků bylo zraněno. Na festivalu bylo zhruba 50 tisíc osob a jakmile na scénu přišel Travis Scott, všichni se začali tlačit blíže ke stagei, lidé začali padat, nemohli dýchat a dav zachvátila hysterie. K celé situaci se na Instagramu vyjádřil i raper Drake, který byl spolu s Travisem na podiu.

Doporučeno
VIDEO: Lidé se na koncertě Travise Scotta dusili a navzájem mlátili. „Byl to chaos,“ říká zdravotnice VIDEO: Lidé se na koncertě Travise Scotta dusili a navzájem mlátili. „Byl to chaos,“ říká zdravotnice 7. listopadu 2021 15:06

Několik posledních dnů jsem strávil tím, že jsem se snažil utřídit si myšlenky týkající se této devastující tragédie. Nerad na této platformě vyjadřuju zármutek a takto hluboké emoce,“ začal Drake.

Mé srdce je zlomené pro rodiny a přátele těch, kteří přišli o život, a pro každého, kdo trpí. Budu se za ně i nadále modlit a budu jim sloužit jakýmkoli způsobem, ať je Bůh s vámi všemi,“ zakončil pak vyjádření k tragédii, která se stala na festivalu Astroworld.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený champagnepapi (@champagnepapi)

Na sociálních sítích kolují desítky videí z festivalu a člověku až mrazí, když vidí, co se na něm skutečně odehrálo. „Již hodinu před zahájením koncertu Travise Scotta bylo několik prvních metrů před podiem zaplněno k prasknutí. Ani na minutu poté, co přišel na stage, se lidé nepřestávali tlačit dopředu. Nemohli jsme dýchat, moje žebra byla stlačena tak, že kdybych na koncertě zůstala jen o minutu dýl, určitě bych umřela,“ popisuje na TikToku Iman zážitek z festivalu.

Lidé měli problémy již od začátku setu Travise Scotta, který je vybízel k tomu, ať si tento večer naplno užijí a další a další návštěvníci přitom ztráceli vědomí. Raper si pak na stage, i přes nářky fanoušků, ať zastaví show, že lidé umírají, pozval svého kolegu Drakea a hysterie v davu byla stále větší.

O život na festivalu Astroworld přišlo 8 osob a další stovky byly zraněny.

Doporučeno
Travis Scott čelí žalobám kvůli tragédii na festivalu Astroworld. Dva účastníci koncertu chtějí odškodné milion dolarů Travis Scott čelí žalobám kvůli tragédii na festivalu Astroworld. Dva účastníci koncertu chtějí odškodné milion dolarů 8. listopadu 2021 17:00
Domů
Sdílet
Diskuse