Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. listopadu 2021 18:13
Čas čtení 0:39
Jakub Paulík

Leonardo DiCaprio se v novém filmu stane lídrem kultu, který měl na svědomí zhruba 900 lidských životů

Leonardo DiCaprio se v novém filmu stane lídrem kultu, který měl na svědomí zhruba 900 lidských životů
Zdroj: Flickr/World Economic Forum/volně k užití
FILMY A SERIÁLY LEONARDO DICAPRIO
Uložit Uložené

Nejvěrnější členové ho milovali jako Boha.

Hit z dílny Netflixu dostal zelenou. Hollywoodská hvězda Leonardo DiCaprio si v novém filmu zahraje Jima Jonese, který vedl sektu Peoples Temple, informuje Deadline. Členové žijící v osadě Jonestown se museli ve prospěch kultu vzdát svého majetku a přizpůsobit se tvrdým pravidlům. V roce 1978 přibližně 900 členů spáchalo hromadnou sebevraždu. Třetinu z nich tvořily děti, kterým dali rodiče jed.

Doporučeno
Režisér Pána prstenů prodal svou firmu na vizuální efekty za 1,6 miliardy dolarů Režisér Pána prstenů prodal svou firmu na vizuální efekty za 1,6 miliardy dolarů 10. listopadu 2021 8:06

Bývalí sektáři později vypověděli, že je Jim Jones, přezdívaný také Otec, sexuálně zneužíval a týral. Krátce před hromadnou sebevraždou přišel situaci do Jonestownu ověřit kongresman Leo Ryan a několik novinářů. Domů se však už nikdy nedostali, protože je radikální členové kultu zabili.

Domů
Sdílet
Diskuse