Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. listopadu 2021 9:07
Čas čtení 0:49
Vojtěch Vanda

Státní zástupce požádal Sněmovnu o vydání Andreje Babiše k trestnímu stíhání

Státní zástupce požádal Sněmovnu o vydání Andreje Babiše k trestnímu stíhání
Zdroj: Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky
NEWS ANDREJ BABIŠ
Uložit Uložené

Žalobce požádal Poslaneckou sněmovnu o vydání premiéra Andreje Babiše. V úterý o tom informoval tiskový mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala.

Státní zástupce Jaroslav Šaroch požádal Sněmovnu o vydání premiéra končící vlády Andreje Babiše (ANO) ke stíhání v kauze Čapí hnízdo. Informaci oznámil v tiskovém sdělení mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala. Žádost byla předložena v úterý. Nyní bude na mandatorním a imunitním výboru Sněmovny, jak se k žádosti postaví.

Doporučeno
Státní zástupce požádá o vydání Babiše k trestnímu stíhání kvůli kauze Čapí hnízdo Státní zástupce požádá o vydání Babiše k trestnímu stíhání kvůli kauze Čapí hnízdo 20. října 2021 8:53

„K četným dotazům veřejných sdělovacích prostředků si dovoluji veřejnost informovat, že dne 9.11.2021 byla do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky odeslána z Městského státního zastupitelství v Praze žádost o vyslovení souhlasu k trestnímu stíhání poslance ve věci v mediálním prostoru označované jako ‚kauza Čapí hnízdo'“, stručně oznámil v tiskové zprávě Cimbala.

Jedná se o očekávaný krok, který ohlásil státní zástupce Jaroslav Šaroch, jenž dozoruje možný dotační podvod v kauze Čapí hnízdo, minulý měsíc. Již tehdy jsme tě informovali o tom, že kvůli znovu nabyté imunitě Babiše po znovuzvolení do Sněmovny, se případ komplikuje, jelikož jej nelze trestně stíhat. Rozhodnutí tedy nyní bude záviset na Sněmovně, která dosluhujícího premiéra již dvakrát vydala, a to konkrétně v září 2017 a v lednu 2018

„K dalšímu dotazu stran prováděného znaleckého zkoumání, ve stručnosti doplňuji, že lhůta pro zpracování znaleckého posudku byla prodloužena, a to v důsledku objektivních překážek, pro které nebylo možné v stanoveném termínu znalecký posudek zpracovat,“ dodal Cimbala.

Domů
Sdílet
Diskuse