Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. listopadu 2021 8:30
Čas čtení 1:13
Martin Mičuda

Brabus povýšil ultraluxus od Maybachu na novou úroveň. Toto je 800koňové GLS za deset milionů

Brabus povýšil ultraluxus od Maybachu na novou úroveň. Toto je 800koňové GLS za deset milionů
Zdroj: Brabus
TECH
Uložit Uložené

Renomovaný tuner se už nebojí vylepšovat ani luxusní modely divize Mercedes-Maybach.

Letošní Brabus ofenzíva pokračuje. Kromě vyšperkované třídy E, S a G nebo nového GLE nám totiž úpravce se sídlem v německém městě Bottrop servíruje další bombu. Je jí upravené GLS, ale tentokrát ne verze AMG, ale ultraluxusní alternativa od divize Mercedes-Maybach. Brabus si vzal do parády provedení GLS 600 4Matic a přetavil ho do pekelně výkonného a rychlého obývacího pokoje.

Doporučeno
Nový Golf GTI Clubsport je jako stvořený na naše silnice. Ohromil nás živelností i dynamikou Nový Golf GTI Clubsport je jako stvořený na naše silnice. Ohromil nás živelností i dynamikou 26. října 2021 9:30

Srdcem největšího SUV značky je nepochybně dvakrát přeplňovaný agregát 4.0 V8, který ve smyslu tradic dostal kit Brabus B40S-800 Powerxtra — výkon poskočil až na úroveň 588 kW/800 koní, zatímco točivý moment představuje masivních 950 Nm. Akceleraci z 0 na 100 km/h tak 2,8tunový kolos dokáže zvládnout za 4,5 vteřiny, což je o 0,4 vteřiny méně než původní verze. Maximální rychlost je limitována omezovačem na hranici rovných 300 km/h.

Mercedes-AMG, Brabus, GLS
Zdroj: Brabus

Vylepšení mají na starosti nová turbodmychadla, upravené sání, dodatečné chladiče, přemapovaná řídicí jednotka a kompletně nová výfuková soustava přímo od Brabusu. Ta má v rámci režimu Sport nabídnout brutální zvukovou kulisu, naopak v režimu Coming Home je ohleduplná k okolí – aktivní klapky se tedy přizpůsobí podle potřeb a dokáží značně ovlivnit zvuk, což potěší zejména sousedy.

Po vizuální stránce je upravené GLS věrné své elegantnější masce s vertikálními lištami, celek však byl osazen doplňky z uhlíkových vláken – přední splitter, prvky v nárazníku, boční prahy nebo výrazný difuzor. Ten po stranách dostal dvojici rozměrných koncovek výfuku. Třešničkou na dortu jsou až 24“ disky Brabus Monoblock Platinum Edition M s plným designem, což jsou typické modely divize Mercedes-Maybach.

Doporučeno
Nové C nám dokázalo, že je nejpokrokovější ve své třídě. V jedné věci dokonce překonává i vlajkové S Nové C nám dokázalo, že je nejpokrokovější ve své třídě. V jedné věci dokonce překonává i vlajkové S 28. září 2021 14:30

Snad ještě zajímavější je ultraluxusní interiér s dvoumístnou částí kabiny. Mezi zvláštními křesly s vyhříváním, ventilováním či masážní funkcí je oddělující příčka s dodatečným příslušenstvím nebo lednicí. Brabus tento kokpit kompletně přebalil do výrazného čalounění v odstínu leonis orange a všechny dekory vyměnil za karbonové. Cena takto upraveného GLS se vyšplhala až na úroveň 423 066 eur (zhruba 10, 7 milionu korun).

Mercedes-AMG, Brabus, GLSMercedes-AMG, Brabus, GLSMercedes-AMG, Brabus, GLSMercedes-AMG, Brabus, GLS
Zobrazit galerii
(11)
Domů
Sdílet
Diskuse