Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. listopadu 2021 9:24
Čas čtení 0:57
Ema Stanovská

Festival Astroworld má devátou potvrzenou oběť. Je jí 22letá studentka, která v davu dostala infarkt

Festival Astroworld má devátou potvrzenou oběť. Je jí 22letá studentka, která v davu dostala infarkt
Zdroj: Getty Images/Rick Kern
NEWS TRAVIS SCOTT
Uložit Uložené

Šest dní byla napojena na plicní ventilaci.

Počet obětí davové hysterie na texaském festivalu Astroworld, který pořádal Travis Scott, stoupl na devět. Poslední obětí je 22letá vysokoškolačka Bharti Shahani, která hudební akci navštívila se svou sestrou a bratrancem. Všichni tři však navzájem ztratili jeden druhého, píše BBC.

Doporučeno
VIDEO: Lidé se na koncertě Travise Scotta dusili a navzájem mlátili. „Byl to chaos,“ říká zdravotnice VIDEO: Lidé se na koncertě Travise Scotta dusili a navzájem mlátili. „Byl to chaos,“ říká zdravotnice 7. listopadu 2021 15:06

Dav studentku vážně zranil a Shahani podle slov její rodiny dostala při incidentu několik infarktů. Při převozu do nemocnice už prý nevykazovala žádnou mozkovou aktivitu. Shahani, která studovala inženýrství na Texaské univerzitě, byla po smrtelném incidentu šest dní napojena na plicní ventilaci. V nemocnici bojovala týden o život, tento boj však nakonec prohrála.

Mezi oběťmi jsou jen mladí lidé

BBC informuje, že devět obětí bylo ve věku od 14 do 27 let. Stovky dalších diváků se vážně zranily. Jedním z nich je i 9letý chlapec. Ten je momentálně v kómatu kvůli vážnému poranění mozku a orgánů.

Nejmladší obětí incidentu je 14letý John Hilgert. Chlapec prý posílal zprávu svému kamarádovi, aby přijeli na koncert Travise Scotta co nejdříve a našli si místo s dobrým výhledem na pódium. Právě blízko pódia však byla ta největší tlačenice.

Místní úřady incident stále vyšetřují. Scott, jeho kolega Drake a organizátoři Astroworldu nyní čelí řadě soudních sporů.

Domů
Sdílet
Diskuse