Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. listopadu 2021 8:49
Čas čtení 0:54
Radim Šlechta

Testování ve školách proběhne 22. a 29. listopadu. Vláda jedná o dalších opatřeních

Testování ve školách proběhne 22. a 29. listopadu. Vláda jedná o dalších opatřeních
Zdroj: TASR/František Iván
NEWS
Uložit Uložené

Pondělí 22. a 29. listopadu proběhne testování antigenním testem na všech českých základních i středních školách.

Na základních i středních školách proběhne povinné testování na Covid-19. Stane se tak 22. a 29. listopadu, oznámil ministr školství Robert Plaga na svém Twitteru. Vedle tohoto testování se také uvažuje o dalších zpřísněních patření. Nově by kulturní a sportovní akce, ale také sauny nebo restaurace, mohli navštívit pouze očkovaní lidé nebo lidé s protilátkami. 

Doporučeno
Která vakcína tě ochrání nejdéle? Nová studie zjistila, jak rychle klesá jejich účinnost Která vakcína tě ochrání nejdéle? Nová studie zjistila, jak rychle klesá jejich účinnost 11. listopadu 2021 18:53

„Schváleno. 22. a 29. listopadu proběhne v celé ČR testování žáků základních a středních škol antigenními testy. Ty budou ze skladů Správy státních hmotných rezerv,“ napsal Plaga na Twitter. Dorazit do škol by testy měly v průběhu příštího týdne. 

Naposledy se ve školách plošně testovalo na začátku školního roku. Později se ale přešlo na lokální testování v nejnapadenějších okresech, které probíhalo zatím všechny listopadové pondělky. Ministerstvo školství o testování ve školách usilovalo již dlouhodobě. Resort zdravotnictví ale apel odmítal s tím, že pokud je virus rozšířen v celé populaci, testování ve školách nebude tolik nápomocné. 

Dnes v 9:30 má proběhnout tisková konference po jednání vlády. Budeme ji sledovat.

Nákaza se v Česku nadále šíří. Za včerejšek přibylo 10 395 nově nakažených nemocí Covid-19. Již 3557 lidí leží v nemocnicích, na lůžkách jednotek intenzivní péče je 501 pacientů.

Domů
Sdílet
Diskuse