Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. listopadu 2021 18:16
Čas čtení 1:22
Tereza Šnajdrová

Ministerstvo zdravotnictví podává na Zlatý špendlík trestní oznámení pro podezření ze sabotáže

Ministerstvo zdravotnictví podává na Zlatý špendlík trestní oznámení pro podezření ze sabotáže
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS ADAM VOJTĚCH KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch oznámil, že resort na iniciativu podá trestní oznámení pro podezření ze sabotáže. Důvodem je výzva k přehlcení hygieny.

Zpěvák Daniel Landa jen před pár dny prostřednictvím iniciativy Zlatý špendlík vyzval odpůrce koronavirových opatření, aby hygieny zahltili zbytečnými dotazy, na něž pracovníci ze zákona musí reagovat. Podle Adama Vojtěcha (ANO) k dnešnímu dni hygieny evidují více než 10 tisíc zbytečných žádostí, na které nyní musí odpovědět a v nemocnicích kvůli tomu skončí více lidí. Ministerstvo zdravotnictví proto na iniciativu podá trestní oznámení pro podezření ze sabotáže, informuje Vojtěch na Twitteru.

Doporučeno
Česko má 10. největší počet nově nakažených na milion obyvatel. Která země je na tom nejhůře? Česko má 10. největší počet nově nakažených na milion obyvatel. Která země je na tom nejhůře? 12. listopadu 2021 17:10

Zatím přišlo na KHS asi 10 tisíc zbytečných žádostí podle zákona 106 od iniciativy Zlatý špendlík. Hygienici je řeší. Ti, co se zapojili do této akce by měli vědět, že díky nim skončí v nemocnicích více lidí,“ uvedl dosluhující ministr zdravotnictví.

Ministerstvo zdravotnictví podává na tuto iniciativu trestní oznámení pro podezření ze sabotáže,“ dodal pak Adam Vojtěch (za ANO).

Daniel Landa brojí proti koronavirovým opatřením již od začátku pandemie a když pak před pár dny vláda nařídila, že servírky a číšnici musí kontrolovat bezinfekčnost hostů, zpěvák se rozhodl přitvrdit.

Jak jste jistě zaznamenali, Krajské hygienické stanice začaly velmi tvrdě kontrolovat dodržování protiústavních opatření Ministerstva zdravotnictví – v hospodách, restauracích, kinech, divadlech i jinde. Jsme přesvědčeni, že je na čase, aby každý z nás využil svého práva žádat po Krajské hygienické stanici informace o těchto kontrolách. KHS mají zákonem stanovenou lhůtu na odpověď a jsou dle zákona povinny Vám informace poskytnout,“ stojí na webu iniciativy.

Doporučeno
Velké nic nám připomíná, jak absurdně jsme všichni žili za covidu i nyní Velké nic nám připomíná, jak absurdně jsme všichni žili za covidu i nyní 16. března 2023 11:00

Práce hygienických stanic na přípravě odpovědí pro vás bude pro naše občany jistě užitečnější než nesmyslná šikana živnostníků, poskytovatelů služeb a jejich zákazníků. Píchněme do nich jako špendlík, ať to také cítí,nabádá Zlatý špendlík.

E-maily hygieniků se tak hemží zbytečnými dotazy typu kde prováděli kontroly 8. listopadu, co dělali 9. listopadu a další. Z jedné e-mailové adresy pak prý přijde klidně i deset podobných dotazů

Doporučeno
Rakousko zavádí lockdown pro neočkované Rakousko zavádí lockdown pro neočkované 12. listopadu 2021 15:05
Domů
Sdílet
Diskuse