Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. listopadu 2021 16:17
Čas čtení 1:40
Adrián Lukáč

Red Bull nezaplatí Verstappenovu pokutu. Max si ji bude muset zaplatit sám a dělá si z toho legraci

Red Bull nezaplatí Verstappenovu pokutu. Max si ji bude muset zaplatit sám a dělá si z toho legraci
Zdroj: Getty Images/Pool
SPORT
Uložit Uložené

Z pokuty pro Verstappena si utahuje Vettel i Hamiltonův inženýr.

Poradce Red Bullu, Helmut Marko, se vyjádřil, že Red Bull nepomůže svému pilotovi se zaplacením pokuty 50 tisíc eur, kterou v sobotu obdržel od komisařů. Nizozemský závodník si ji bude muset zaplatit sám. Max Verstappen tvrdí, že pokuta je vysoká, ale zároveň si z toho dělá legraci. Doufá, že komisaři budou mít pěknou večeři s hodně drahým vínem a dodává, že by ho mohli pozvat také.

Drahá večeře pro komisaře, méně FIFA bodů pro Verstappena

V sobotu se komisaři Formule 1 se postarali o další kuriózní rozhodnutí. Téměř celý den vyšetřovali a nakonec potrestali Maxe Verstappena, který se nevědomky dostal do problémů.

Nizozemský pilot po páteční kvalifikaci vystoupil ze svého monopostu a rukou nejprve přeměřil své zadní křídlo a následně i Hamiltonovo. Takové situace nejsou vůbec neobvyklé a specialistou na zkoumání cizích monopostů byl v posledních letech Sebastian Vettel, který si mnohokrát poohlížel monoposty svých konkurentů, přičemž se jich různě dotýkal nebo je dokonce posunul, za což si vysloužil i vtipnou přezdívku „Inspector Seb“.

Verstappen se hájil tím, že nikdy takové jednání nevyšetřovali ani netrestali, v čemž mu dali komisaři za pravdu. Přesto mu napařili pokutu ve skutečně netradiční výši 50 tisíc eur.

Na tiskovce po včerejším sprintovém závodě Max Verstappen řekl: „Je to docela vysoká pokuta, takže doufám, že budou mít hezkou večeři s hodně drahým vínem. Mohou na tu večeři pozvat i mě, zaplatím i za ni!“ V zápětí se ho Valtteri Bottas zeptal, jestli pokutu musí zaplatit Max sám, nebo ji za něj zaplatí tým, na což Verstappen opět vtipně zareagoval: „Já to musím zaplatit, takže to znamená méně herních FIFA bodů pro mě na laptopu.“

Verstappen nebyl jediný, kdo si z pokuty dělal legraci. Když Hamilton vystupoval ze svého monopostu po sprintu, jeho inženýr Bono mu ve vysílačce připomněl, aby se Lewis nedotýkal žádných jiných aut a ani si je neprohlížel. 

Stejně tak Sebastian Vettel po sprintu řekl svému inženýrovi, že se jde dotknout Hamiltonova zadního křídla, na což mu inženýr odpověděl, aby to nedělal, protože je to velmi drahé. Vettel řekl, že si samozřejmě dělá legraci a jde se dotknout jen předního křídla, to prý možná bude jen za 25 tisíc eur.

Přestože Verstappen včerejší sprint nevyhrál, na Hamiltona získal další 2 body. Britský pilot ale ukázal, že má opravdu obrovskou rychlost a za 24 kol se dostal z posledního místa na páté. Do nedělního závodu, který se koná v 18:00 našeho času, vystartuje Hamilton z desáté příčky, protože si musí odpykat trest za nasazení nového motoru, a bude zajímavé sledovat, kam to dokáže dotáhnout.

Domů
Sdílet
Diskuse