Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. listopadu 2021 7:35
Čas čtení 1:02
Tereza Šnajdrová

Festival Astroworld má desátou oběť. Stal se jí devítiletý chlapec

Festival Astroworld má desátou oběť. Stal se jí devítiletý chlapec
Zdroj: Erika Goldring/WireImage/Getty Images
NEWS TRAVIS SCOTT
Uložit Uložené

Ezra Blount na akci rapera Travise Scotta utrpěl vážná zranění, kvůli kterým musel být uveden do umělého spánku. V neděli večer zemřel.

Festival Astroworld, pořádaný Travisem Scottem, se letos kvůli davové hysterii proměnil v tragédii. Během raperova vystoupení zemřelo osm osob a dalších 300 lidí bylo zraněno. Jen před dvěma dny jsme tě informovali o tom, že se počet obětí zvýšil na devět. V neděli večer zraněním bohužel podlehl další chlapec. Bylo mu teprve devět let, informuje NME.

Doporučeno
Festival Astroworld má devátou potvrzenou oběť. Je jí 22letá studentka, která v davu dostala infarkt Festival Astroworld má devátou potvrzenou oběť. Je jí 22letá studentka, která v davu dostala infarkt 12. listopadu 2021 9:24

Ezra Blount byl během festivalu Astroworld, na který vyrazil spolu se svým otcem, ušlapán a kvůli vážným poraněným musel být převezen do nemocnice. Tam ho lékaři museli uvést do umělého spánku, ve kterém pak v neděli 14. listopadu zemřel

Naše město se dnes večer modlí za jeho mámu, tátu, prarodiče, další členy rodiny a spolužáky. V následujících měsících a letech budou potřebovat veškerou naši podporu. Kéž jim Bůh dá sílu,“ napsal k jeho úmrtí starosta Houstonu Sylvester Turner.

Už jenom to, že jsem ho viděl v tomto stavu...Nebyl jsem na to připravený. Bylo to jako děsivý zvrácený film,“ řekl o víkendu Ezrův otec.

Rodina nyní žaluje Travise Scotta a společnost Live Nation Entertainment, která se na festivalu produkčně podílela. Na oba zmíněné subjekty byla podána žaloba z nedbalosti, neboť organizátoři prý selhali při nesprávné kontrole davu a účastníkům neposkytli řádnou lékařskou pomoc, což podle žalující strany přispělo k Ezrově smrti.

Doporučeno
VIDEO: Lidé se na koncertě Travise Scotta dusili a navzájem mlátili. „Byl to chaos,“ říká zdravotnice VIDEO: Lidé se na koncertě Travise Scotta dusili a navzájem mlátili. „Byl to chaos,“ říká zdravotnice 7. listopadu 2021 15:06
Domů
Sdílet
Diskuse