Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. listopadu 2021 14:54
Čas čtení 0:54
Vojtěch Vanda

Ženu na Novém Zélandu držel jako „rukojmí“ vačnatec. Vysvobodila ji až policie

Ženu na Novém Zélandu držel jako „rukojmí“ vačnatec. Vysvobodila ji až policie
Zdroj: Pixabay / ambarculhane / volně k užití
ZAJÍMAVOSTI NOVÝ ZÉLAND
Uložit Uložené

Netradiční chování kusua liščího odborníci přikládají spíše strachu než agresi.

Fauna na jižní polokouli je pověstná svou rozmanitostí i nebezpečím, o čemž se přesvědčila jedna žena z Nového Zélandu. Neohrožoval ji však žádný jedovatý pavouk nebo plaz, nýbrž vačnatec. Malý kusu liščí, podle odborníků zaběhlý domácí mazlíček či mládě, totiž o víkendu zaútočil vždy, když žena chtěla vyjít z domu. Proto si na pomoc zavolala policisty, kteří nastolili pořádek.

Doporučeno
Kazma pobouřil body shamingem na svém merchi. „Vždyť je to legrace, doba je nemocná,“ reaguje Kazma pobouřil body shamingem na svém merchi. „Vždyť je to legrace, doba je nemocná,“ reaguje 16. listopadu 2021 13:29

Žena si zavolala hlídku domů v neděli večer ve městě Dunedin, jak informoval The Guardian. Hlas volající byl podle dispečinku velice roztřesený a informoval policisty o tom, že je vačnatcem držena jako rukojmí. 

„Vždy, když se snažila odejít z domu k autu, na ni vačnatec zaútočil a ona musela utéct zpět dovnitř,“ uvedl policista Craig Dinnissen. O tom, jak je zvíře agilní, se přesvědčil sám po příjezdu na místo. Jakmile se dostal muž zákona ke dveřím, vylezl mu po noze malý kusu liščí. Jedná se o středně velkého vačnatce, jehož poznávacím znakem je dlouhý chundelatý ocas.

Strážníci seznali, že nechtějí, aby tento „podezřelý“ dále trápil vyděšenou ženu či jiné obyvatele města, a tak pro zachování pořádku odvezli kusua dále do přírody, kde jej vypustili. Chování vačnatce se mohlo vysvětlit různě, podle veterinářky Rachel Stratton se zvíře nejspíš pouze bálo a samotný strach jej donutil jednat agresivně.

„Typickou reakcí pro divoké zvíře by byl útěk. Ne však pro dospívajícího, který by se teprve učil, jak se s podobnými hrozbami vypořádat,“ dodala Stratton.

Domů
Sdílet
Diskuse