Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. listopadu 2021 15:07
Čas čtení 1:06
Tereza Šnajdrová

Matka s dcerou strávily 4 měsíce ve vězení. Policisté si spletli čaj s drogami

Matka s dcerou strávily 4 měsíce ve vězení. Policisté si spletli čaj s drogami
Zdroj: Unsplash/Matthew Ansley/volně k užití (ilustrační obrázek)
NEWS
Uložit Uložené

Policisté se domnívali, že ženy dealují drogy. Ve skutečnosti pouze prodávaly zázvorový čaj.

Před australským soudem skončil poněkud bizarní případ dvou žen, které byly v lednu zatčeny za dealování drog, za což také skončily ve vězení. Jak se však později ukázalo, policisté se spletli a matka s dcerou pouze prodávaly zázvorový čaj. Nevinné si tak bezdůvodně odseděly čtyři měsíce za mřížemi, informuje Vice.

Doporučeno
FOTO: 17. listopad 1989 očima vědce samotáře. Prohlédni si Prahu během sametové revoluce na fotkách Karla Bucháčka FOTO: 17. listopad 1989 očima vědce samotáře. Prohlédni si Prahu během sametové revoluce na fotkách Karla Bucháčka 17. listopadu 2021 10:00

Vun Pui „Connie“ Chong si spolu se svojí dcerou začátkem roku nechala z rodné Malajsie dovézt do Austrálie 25 kilogramů hnědého zázvorového čaje, který by měl pomáhat proti menstruačním bolestem. Zázračný nápoj pak prodávaly za zvýhodněnou cenu a za prodej zinkasovaly 90 australských dolarů (bezmála 1 500 korun).

Balíčku si však již na letišti všimly australské pohraniční síly, vyhodnotily, že se jedná o amfetamin a zalarmovaly policii, která začátkem roku provedla v domě žen razii. Dcera s matkou ihned putovaly za mříže, a to i přesto, že už tehdy si byl australský soud vědom toho, že policisté testují neznámé látky pomocí chybných testů.

Nedokážeme s přesností říci, zda vzorek obsahuje nebo neobsahuje drogu,“ napsal již v únoru forenzní operátor z australské federální policie detektivovi, který případ vyšetřoval a dodal, že vzorek bude nutné nechat otestovat i jinde a jiným způsobem.

Detektiv však tuto informaci zatajil, neřekl jí ani právnímu zástupci neprávem odsouzených žen a pravda vyšla najevo až ve chvíli, kdy jiný pracovník Australských pohraničních sil zveřejnil zprávu, že „zabavený produkt neobsahoval žádné zakázané látky.

Ženy tak v květnu, tedy po 4 měsících po odsouzení, konečně mohly na kauci opustit věznici a 10. srpna byla obvinění proti nim stažena. Chong a její dcera nyní žalují soud o náklady, které musely kvůli případu zaplatit, ale ředitel státního zastupitelství je zaplatit odmítá. Případ byl odročen na březen 2022.

Doporučeno
Daniel Radcliffe, Emma Watson a Rupert Grint natočí Harry Potter speciál. 20. výročí oslaví ve stylu setkání Přátel Daniel Radcliffe, Emma Watson a Rupert Grint natočí Harry Potter speciál. 20. výročí oslaví ve stylu setkání Přátel 17. listopadu 2021 8:38
Domů
Sdílet
Diskuse