Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. listopadu 2021 20:20
Čas čtení 1:09
Ondřej Jarůšek

Miloš Zeman: Za několik dní opustím nemocnici. Přísnější vládní restrikce jsou oprávněné

Miloš Zeman: Za několik dní opustím nemocnici. Přísnější vládní restrikce jsou oprávněné
Zdroj: TASR - Pavel Neubauer
POLITIKA MILOŠ ZEMAN
Uložit Uložené

Prezident Miloš Zeman v rozhovoru pro televizi Nova promluvil o několika tématech včetně svého zdraví.

Prezident Miloš Zeman poprvé od své hospitalizace vystoupil v televizi. Při příležitosti oslav 17. listopadu pro televizi Nova poskytl exkluzivní rozhovor, ve kterém hlavu státu vyzpovídal moderátor Rey Koranteng. Zeman v rozhovoru promluvil o svých spolupracovnících, koronavirových opatřeních, ale i o svém zdravotním stavu.

Doporučeno
Vláda v noci z neděle na pondělí zavede tzv. bavorský model. Testy se přestanou uznávat Vláda v noci z neděle na pondělí zavede tzv. bavorský model. Testy se přestanou uznávat 17. listopadu 2021 13:35

„Předpokládám, že během několika dnů budu propuštěn z nemocnice,“ řekl prezident s tím, že následně odjede do Lán, kde se bude setkávat s kandidáty na ministry. Petr Fiala (ODS) prezidentovi představil kandidáty na budoucí členy vlády právě dnes. Po jednání Fiala uvedl, že jej Zeman jmenuje premiérem příští týden 26. listopadu.

Zeman v rozhovoru uvedl, že souhlasí s postupem současné vlády, která od příštího týdne kvůli zhoršující se epidemiologické situaci chystá zavést tzv. bavorský model. To znamená, že se přestanou uznávat testy a například či na akce, do restaurací a podobně budou moci chodit jen očkovaní nebo ti, kteří prodělali covid. Prezident přísnější opatření označil za adekvátní a oprávněná.

Doporučeno
Demonstrace Chcípl pes: „Ty raubíři! Vlastizrádče!“ křičeli demonstranti na reportéra České televize (VIDEO) Demonstrace Chcípl pes: „Ty raubíři! Vlastizrádče!“ křičeli demonstranti na reportéra České televize (VIDEO) 17. listopadu 2021 18:05

Moderátor Rey Koranteng se Zemana zeptal také na prezidentovy spolupracovníky, kteří během jeho hospitalizace nedostatečně informovali veřejnost o zdravotním stavu hlavy státu. Kromě mluvčího Hradu Jiřího Ovčáčka se kritika snášela i na kancléře Vratislava Mynáře. „Kancléř Mynář je skvělý úředník a kromě toho můj dobrý přítel. Nemohl by být můj dobrý přítel, kdyby nebyl skvělý úředník,“ uvedl Zeman.

V závěru rozhovoru Zeman uvedl, že během jeho hospitalizace se objevily „lidské hyeny“. Prý jim ale odpouští. O „hyenismu“ během Zemanovy hospitalizace mluvil v minulosti například i kancléř Mynář, který kritizoval kontroverzní záběry z prezidentova převozu do nemocnice, které některý média zveřejnila.

Domů
Sdílet
Diskuse