Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. listopadu 2021 14:38
Čas čtení 0:57
Radim Šlechta

Dvě české restaurace obhájily michelinskou hvězdu. Úspěch měl i Pohlreichův podnik

Dvě české restaurace obhájily michelinskou hvězdu. Úspěch měl i Pohlreichův podnik
Zdroj: Unsplash/Jay Wennington/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Známý průvodce Michelin zveřejnil, které pražské restaurace dostaly hvězdu a ve kterých najdeš výborné jídlo za skvělé ceny.

Nejslavnější průvodce hotely a restauracemi Michelin zveřejnil pražská restaurační zařízení, kterým v roce 2021 udělil svou hvězdu. Získaly ji  Field a La Degustation Bohême Bourgeoise, které jsou zároveň jedinými dvěma restauracemi v Česku, které se takovým oceněním mohou pyšnit. Průvodce ale pochválil i několik dalších pražských restaurací, včetně Divinis Zdeňka Pohlreicha. 

Restaurace Eatery je podle průvodce rovněž stylové místo se sympatickými kuchaři, kteří podávají denní menu sezónního českého jídla. Dobré jídlo za příznivou cenu dostaneš podle Michelinu i v restauraci Dejvická 34, kde se můžeš těšit na chutí nabitá česká i italská jídla připravená z čerstvých ingrediencí.

Takto popsal v minulosti i restaurace Na Kopci, Divinis a Eska, k nimž se Eatery a Dejvická 34 jako noví držitelé ceny Bib Gourmand přidaly. „Jsme potěšeni, že jsme v Praze našli další dvě restaurace, které můžeme přidat do našeho seznamu ocenění Bib Gourmand. Tyto restaurace připravují kvalitní chutné jídlo za dostupné ceny,“ popsal Gwendal Poullennec, ředitel michelinského průvodce.

Do pražského výběru zařadil také restaurace Výčep, Bockem nebo QQ Asian Kitchen. Podle Poullenneca nabízí Praha stále pestřejší výběr restaurací ať už v centru, nebo mimo něj. Taková zařízení prý odráží moderní kulturu města a zároveň se drží kulinářských tradic české země.

Svou první hvězdu Praha získala v roce 2008. Obdržela ji restaurace Allegro v hotelu Four Seasons, ve které té době vařil šéfkuchař Andrea Accordi. Hvězdu pak ještě několikrát obhájil, ale restaurace později zanikla. Toto ocenění obdržely také restaurace Alcron a Maze v hotelu Hilton.

Domů
Sdílet
Diskuse