Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. listopadu 2021 15:34
Čas čtení 0:48
Eduard Starkbauer

Kevin Spacey musí producentovi House of Cards zaplatit přes 30 milionů dolarů

Kevin Spacey musí producentovi House of Cards zaplatit přes 30 milionů dolarů
Zdroj: Netflix
OSOBNOSTI HOUSE OF CARDS KEVIN SPACEY
Uložit Uložené

Producentská společnost i oscarový herec se po 4 letech dočkaly rozsudku.

The Variety informuje o výsledku rozhodčího řízení, na jehož základě musí Kevin Spacey zaplatit producentské společnosti MRC ušlý zisk ve výši 30 milionů dolarů. Šestá řada mimořádně úspěšného seriálu House of Cards, ve kterém hrál Spacey hlavní roli, se v roce 2017 neplánovaně zkrátila o 5 epizod. Dvojnásobný držitel Oscara podle producentů porušil smlouvu omezující sexuální obtěžování během natáčení.

MRC v žalobě argumentovala také zvýšenými produkčními náklady spojenými s přepsáním zbytku série. Soud rozhodl po loňském 8 dní trvajícím arbitrážním řízení. Milion dolarů navíc herec zaplatí za soudní náklady a náklady na advokáty.

V listopadu 2017 získalo CNN svědectví osmi členů štábu House of Cards, kteří tvrdili, že Spacey vytvořil „toxické prostředí, měl nevhodné poznámky a osahával mladé muže“. Tehdy společnost MRC vyšrktla jeho postavu a přerušila i natáčení seriálu.

Produkční společnost začala od herce vymáhat finanční kompenzaci v lednu 2019. Během výslechu vypovědělo 20 svědků a zainteresovaných osob. Podle zjištění Complexu tehdy Spacey obratem podal žalobu na producenty. Tvrdil, že mu účinkování v seriálu zakázali bezdůvodně.

Spacey byl jednou z prvních osobností, které byly obviněny v rámci kampaně #Me Too. Ta si v říjnu 2017 získala pozornost celého světa poté, co několik žen obvinilo hollywoodského producenta Harveyho Weinsteina ze sexuálního zneužívání.

Domů
Sdílet
Diskuse