Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Samsung.
30. listopadu 2021 17:30
Čas čtení 2:00
Sponzorovaný obsah

Chceš si před Vánoci vyčistit hlavu? Tyto adventní výzvy ti s tím pomohou

TECH
Uložit Uložené

Zkus si udělat z koupelny mobile-free zónu a protřídit si přátele na Facebooku.

Znáš to. Kontroluješ každé pípnutí, každou vibraci, každou notifikaci. Dokonce si už nedokážeš ani představit, jak bys život bez mobilu vůbec zvládl. Stejně jako to nedokážou mnozí z nás. Ale víš co? Je to naprosto v pořádku. Smartphony nám totiž usnadnily životy. Jednoduchým kliknutím nás spojují s našimi nejbližšími, nahrazují nám hodinky i budík, ukazují cestu, krátí dlouhé chvíle a zachycují naše vzpomínky. Je tedy naprosto v pořádku, když je chytrý telefon tvým každodenním pomocníkem.

Samsung, Sklapni mobil, adventný kalendár
Zdroj: Samsung

Avšak pokud si ho pravidelně bereš s sebou na záchod, kontroluješ ho každých pět minut a když se ti vybije, nevíš, co dělat, je na čase, aby ses naučil, jak jej používat správně a zdravě. Obzvlášť důležité je to zejména teď, před Vánoci. Je přece důležité, abys tento čas trávil s rodinou a blízkými, a ne s očima přilepeným na obrazovce. Skvělou a zejména praktickou pomůckou pro tebe může být nový projekt #SklapniMobil od Samsungu. Tento projekt přináší typickou věc pro aktuální předvánoční období, avšak ve velmi netradiční verzi – je to Adventní kalendář zdravého používání mobilu.

Vyzkoušej předvánoční výzvy

Tento originální kalendář je v digitální formě a není plný čokolády, ale praktických výzev a rad, které tě naučí, jak používat tvůj mobil zdravě. Nemusíš se bát, není to žádný přísný digitální detox. Je to spíše hravý a zajímavý projekt, který ti pomůže zlepšit tvé digitální zdraví, předchází mobilní závislosti a pomůže ti udržet si čistou hlavu před Vánocemi.

Samsung, Sklapni mobil, adventný kalendár
Zdroj: Samsung

Jak ho získat?

Kalendář můžeš získat úplně jednoduše. Stačí, když se zaregistruješ na webu sklapnimobil.cz a každá z dvaceti čtyř výzev ti postupně přijde na tvůj mail zcela zdarma. Každý den se symbolicky otevře jedno okénko, přičemž se dají otevřít i uplynulé dny. Kalendářové výzvy budou zábavné a splnitelné, ale dostatečně efektivní. Vytvořili je totiž experti – koučka v oblasti digitálního detoxu Aneta Baklová a adiktolog Adam Kulhánek.

smartfón Samsung
Zdroj: Samsung

Jsou to úkoly, které rozvinou tvou všímavost, zlepší tvé digitální návyky a vyváží tvůj online a offline svět. Přihlášením ovšem nezískáš jen zajímavé výzvy a nové znalosti v této oblasti, ale také možnost soutěžit o mobilní telefony Samsung – Z Flip3 a Z Fold3. Losovat ze všech přihlášených se bude 5., 12., 17. a 23. prosince.

Vyhraj nový Samsung

S mobilem v ruce 

Samsung navíc vytvořil i zajímavý průzkum, kterým se potvrdil předpoklad, že zdravé digitální návyky jsou pro mladé lidi nesmírně důležité. Téměř 80 % dotázaných ve věku 18 až 26 let totiž uvedlo, že tráví s mobilem v ruce více času, než by si přáli. Až 40 % dotázaných respondentů v tomto věku uvedlo, že svůj mobil budou mít na stole nebo v kapse dokonce i při štědrovečerní večeři.

Samsung
Zdroj: Samsung

Je tedy zřejmé, že zlepšení digitálního zdraví může být zajímavou a zejména prospěšnou předvánoční výzvou pro každého z nás. Neváhej a přihlas se! Garantujeme ti, že se každý den nebudeš moci dočkat zítřejší výzvy. Možná si na jeden den uděláš z koupelny mobile-free zónu, přetřídíš si přátele na sociálních sítích, vyvoláš své oblíbené fotky z telefonu nebo si dopřeješ příjemnou bezmobilovou procházku. Rozhodně se tedy máš na co těšit.

Zapoj se i ty!
Domů
Sdílet
Diskuse