Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. listopadu 2021 15:00
Čas čtení 5:24
Ondřej Jarůšek

Na turnaji OKTAGON 29 bude bojovat majitel striptýzového baru a bývalý člen Hells Angels. Co všechno tato akce přinese? (Rozhovor)

Na turnaji OKTAGON 29 bude bojovat majitel striptýzového baru a bývalý člen Hells Angels. Co všechno tato akce přinese? (Rozhovor)
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT KARLOS VÉMOLA OKTAGON MMA
Uložit Uložené

Co všechno přinese turnaj OKTAGON 29? O tom a mnohém dalším jsme si popovídali s Pavolem Nerudou, spoluzakladatelem organizace OKTAGON MMA.

Očekávaný turnaj OKTAGON 29 změnil město, skvělé zápasy ale zůstávají. Už příští sobotu se fanoušci mohou těšit na 12 bitev, kterým bude vévodit titulový zápas šampiona welterové váhy Davida Kozmy s vyzývatelem Bojanem Veličkovićem. Kozma pod hlavičkou OKTAGONu ještě nikdy neprohrál, i přesto je však podle kurzů není favoritem. Čeká šampiona nejtěžší zkouška kariéry? O tom i mnohém dalším jsme si popovídali se spoluzakladatelem organizace OKTAGON MMA Pavolem Nerudou.

Doporučeno
Nová hvězda Oktagonu Patrik Kincl: Karlos Vémola vždy dokáže klesnout ještě níž, Piráta v boji o titul nesmím podcenit (Rozhovor) Nová hvězda Oktagonu Patrik Kincl: Karlos Vémola vždy dokáže klesnout ještě níž, Piráta v boji o titul nesmím podcenit (Rozhovor) 12. listopadu 2021 14:45
Informace o turnaji OKTAGON 29
Kdy: Sobota 4.12.2021
Kde: Brněnská Zoner Boby Hall, živě na OKTAGON.tv
Hlavní hvězdy turnaje: David Kozma, Bojan Veličković, Václav Mikulášek, Tomáš Bolo a další.
V tomto článku si přečteš:
  • Čím může být další zápas pro šampiona Davida Kozmu klíčový
  • Zda je šance, že Ivan Buchinger dostane další šanci stát se šampionem tří kategorií
  • Který nový bojovník OKTAGONu vlastní striptýzový bar a je bývalým členem Hells Angels
  • Proč si Pavol Neruda myslí, že Patrik Kincl není v boji s Pirátem velkým favoritem
  • Zda je reálné, že v roce 2022 proběhne odveta Karos Vémola vs. Patrik Kincl
  • Co organizace chystá na konec roku
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Na OKTAGONu 29 nás čeká titulová bitva Kozma vs. Veličković, který nahradil zraněného Buchingera. Myslíte si, že to je pro Kozmu ještě větší výzva než Buchinger? Na Tipsportu je Veličković dokonce jako mírný favorit, i když je David Kozma šampion.

Pro Davida Kozmu je to určitě těžší v tom, že je to jiný soupeř, než na jakého se připravoval. Připravoval se na lehoučkého Ivana, ale teď má proti sobě někoho úplně jiného. Bojan je navíc velmi zkušený a technický bojovník, pro Kozmu to tedy bude velice náročné. Kdyby měl šanci se připravovat na Veličkoviće, tak by to bylo jiné, ale dostal ho na poslední chvíli.

David Kozma už má několik úspěšných obhajob titulu a ještě v OKTAGONu nikdy neprohrál. Už zvládl hodně těžkých zápasů, ale bude podle Vás tento zápas dosud nejtěžší v jeho kariéře?

Ano, podle mě to bude nejtěžší zápas v jeho kariéře. Myslím, že to bude jeden z těch zápasů, který překročí hranice česko-slovenského MMA, každý ho uvidí a vítězství pro Kozmu může znamenat obrovský posun. Jeho jméno silně zarezonuje i v zahraničí. V tomto směru může David Kozma hrozně moc získat.

Pavol Neruda.
Pavol Neruda. Zdroj: Oktagon MMA

Před zápasem se bohužel zranil Ivan Buchinger, který měl šanci stát se šampionem tří váhových kategorií. Dostane Ivan v budoucnu ještě jednu šanci zapsat se takto do historie, nebo se tyto dveře pro něj už zavřely?

Bude záležet i na tom, jak dopadne tento zápas, ale myslím si, že je možné, že další šanci dostane. Ta šance se ale bude každým dalším dnem zmenšovat. Ten zápas chceme všichni vidět. Ivan je legenda, která si takový zápas zaslouží a bavilo by to nás i fanoušky zpoza česko-slovenské bubliny. Musí tomu být ale nakloněna spousta okolností.

Doporučeno
Ivan Buchinger: McGregor už nemá šanci vrátit se na vrchol. Všichni v top desítce lehké váhy v UFC by ho sežrali (Rozhovor) Ivan Buchinger: McGregor už nemá šanci vrátit se na vrchol. Všichni v top desítce lehké váhy v UFC by ho sežrali (Rozhovor) 15. listopadu 2021 9:30

Turnaj se musel kvůli vládním opatřením z Ostravy přemístit do Brna. Můžete popsat, jak těžké to je takto narychlo turnaj přesunout z jednoho města do druhého, když už se má konat zhruba za týden? Jak složitá situace to je pro organizaci?

Příprava takového turnaje trvá minimálně tři měsíce, teď jsme to museli stihnout za deset dní, takže je to samozřejmě velmi komplikované. Naštěstí máme ale v OKTAGONu tým lidí, kteří už ví, co mají dělat. Je ale velmi náročné se postarat o všechny bojovníky, zajistit hotely a podobně. Máme ale rádi výzvy. (smích)

V Brně je ale fantastická hala, možná jedna z nejlepších na domácí scéně. Přesunutí turnaje nás ale hlavně mrzí kvůli fanouškům, někteří z nich lístky drželi skoro dva roky. Z toho nám srdce krvácí nejvíc, že jsme to museli opět přesunout.

Hlavním předzápasem v Brně bude dlouho očekávaný a emocemi nabitý zápas Mikulášek vs. Bolo. Co od tohoto zápasu očekáváte?

Já očekávám emotivní bitvu. Tím, že se to tak dlouho odkládalo, tak to bude o to ostřejší a podle mě to nebude trvat déle než jedno kolo. Bude to určitě jeden z nejočekávanějších zápasů v očích diváků. Věřím, že to bude ta správná a pořádná „hospodská“ rvačka, ale v dobrém smyslu slova.

OKTAGON včera odhalil celou kartu turnaje, tak pokud nepočítáme hlavní zápas, tak na jaké další zápasy se Vy osobně nejvíc těšíte?

Těším se hodně na Romana Pauluse, to je jeden z mých oblíbenců už od dob OKTAGON Výzvy. Velmi pěkný zápas očekávám od „moravského derby“ Bartl vs. Široký a samozřejmě taky na Matavao vs. Salčák. To jsou totiž dva opačné póly. Matavao je ten divoký rváč, který má ohromné bomby a všechny nás ve svém minulém zápase v prvním kole překvapil, na druhé straně pak veganský bojovník Salčák, který je zase vysoký, štíhlý, takže bude zajímavé sledovat, jak to dopadne.

A dál také Eckerlin vs. Palaiologos. Eckerlin je bývalý člen německých Hells Angels, který se napravil, je to milionář, extrovert, šampion několika organizací, majitel striptýzového baru, který ale zároveň má i tu povahu, že když jde po ulici s partou lidí a uvidí bezdomovce, tak je ten první, kdo mu dá peníze. Podporuje také charity. Je to strašně zajímavá postava a charakter, který přichází do OKTAGONu, a bude velice zajímavé ho sledovat.

pavol neruda
Zdroj: OKTAGON MMA

Na konci roku nás čeká ještě OKTAGON 30 s bitvou Kincl vs. Pirát. Koho vidíte jako favorita?

Všichni kromě mě favorizují Patrika Kincla. Pro Piráta to možná je těžší soupeř než Vémola, a to z toho pohledu, že Pirát se už dlouho připravoval na Vémolu a mohl jej dostat v té verzi, kdy byl po zranění a nemohl se stoprocentně připravovat. Pirátovy šance na to jej porazit byly největší, jaké v tento moment mohl mít.

Kincl je sice komplexní bojovník a Pirát to bude mít velmi těžké, nemyslím si ale, že je Patrik tak velký favorit. Mnozí podceňují Piráta kvůli jeho posledním dvěma zápasům, ale už teď hlásí, že bude maximálně připravený a i my vidíme, jak se nám mění před očima a vyvíjí se. Očekávám od toho vyrovnaný zápas a Patrika bych tolik rozhodně nefavorizoval.

S Patrikem Kinclem jsme nedávno dělali rozhovor a říkal nám, že pořád stojí o odvetu s Karlosem Vémolou a jejich spor je pro něj hodně osobní. Myslíte si, že se toho zápasu třeba v příštím roce dočkáme?

Je to určitě reálné. Je však otázka, v jakém zdravotním stavu Karlos bude, ale všichni se snažíme být optimističtí.

Doporučeno
Platy v UFC: Proč MMA bojovníci vydělávají méně než boxeři a youtubeři? MMA je mladý sport, bude to ještě trvat, říká David Dvořák Platy v UFC: Proč MMA bojovníci vydělávají méně než boxeři a youtubeři? MMA je mladý sport, bude to ještě trvat, říká David Dvořák 14. října 2021 11:30

Máte nějaké informace o tom, jak se Karlosovi daří v léčbě? On je ten typ, který musí pořád trénovat, ale teď to má zakázané. Zlepšuje se pomalu jeho stav?

Zlepšuje, ale je ještě příliš brzo říci něco konkrétního. Myslím, že je to ale trochu lepší, než se to původně jevilo, ale to ještě neznamená, že to je dobré. Pro Karlose to musí být hrozně těžké, což si umí představit každý, kdo se věnuje sportu, a nemusí to být ani vrcholově. Karlos je sportovec tělem i duší á teď ani nemůže běhat na páse, takže to je pro něj hrozně náročné období.

pavol neruda
Zdroj: OKTAGON MMA

Plánujete případně nějaké změny na boxerský zápas s Marpem? Patrik Kincl nám v rozhovoru říkal, že by Karlose klidně nahradil, ale jak to vidíte Vy? Měli byste o něco takového zájem, nebo se žádné změny zatím neplánují?

Je to dobré, že se Patrik k tomu hlásí, ale teď má tento zápas měl slíbený Karlos Vémola. Ve světě bojových sportů ale nic není nemožné.

Slovensko ve středu vyhlásilo lockdown a v Česku hrozí, že k tomu dojde taky. Máte případně nějaký plán B pro turnaj Oktagon 30, nebo počítáte s tím, že akce proběhne v O2 areně?

V Česku čekáme hlavně na to, jak se vyvine změna vlády a jak se budou měnit opatření. Jsme stále optimističtí, děláme a budeme dělat vše pro to, aby turnaj mohl proběhnout v O2 areně. Musíme se ale samozřejmě držet pravidel.

Co všechno na turnaji OKTAGON 30 uvidíme? Už jsou oznámená jména jako Peňáz, Čepo, Kimball a další. Na co můžou fanoušci těšit?

Máme připravenou zase velkou show ve stylu cirkus OKTAGON. Turnaj bude oslavný se vším, co k tomu patří. Ať už proběhne kdekoliv, tak se fanoušci můžou opět těšit na velkolepou show. Podle toho se budeme samozřejmě snažit postavit i kartu, aby to byl nejlepší způsob, jak si užít předsilvestrovský večer. Chystáme perfektní startovku a pořádnou show cirkusu OKTAGON, bude to rozhodně vrchol celého roku.

Domů
Sdílet
Diskuse