Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. listopadu 2021 12:33
Čas čtení 0:57
Tereza Šnajdrová

Zemřela Marie Versini, představitelka Nšo-či z legendárního filmu Vinnetou

Zemřela Marie Versini, představitelka Nšo-či z legendárního filmu Vinnetou
Zdroj: Jadran Film
NEWS
Uložit Uložené

Herečka odešla ve věku 81 let.

Svět přišel o další filmovou legendu. V pondělí zemřela francouzská herečka Marie Versini, kterou zná celý svět především díky roli Nšo-či ve snímku Vinnetou. Herečka se již delší dobu léčila s následky vážného pádu a zemřela v úctyhodném věku 81 let, informuje německý deník Bild.

Doporučeno
Vláda zvažuje povinné očkování pro osoby nad 60 let a vybrané profese Vláda zvažuje povinné očkování pro osoby nad 60 let a vybrané profese 23. listopadu 2021 11:41

Marie Versini se již delší dobu léčila s vážným zraněním, které si způsobila před dvěma lety ve svém domě v Paříži. Při pádu si přivodila několik zlomenin a vážné poranění hlavy, ze kterého se jí nedařilo se zotavit. V posledních letech tak byla odkázána na odbornou pomoc ošetřovatele. „Nic už není jednoduché, ani čekání na to, až bude líp,“ řekla tehdy v rozhovoru pro Bild.

Legendární Nšo-či zemřela v pondělí 22. listopadu, v úctyhodných 81 letech. Po smrti je už i Pierre Brice, filmový Vinnetou a Lex Barker, kterého můžeš znát z role Old Shatterhanda.

Marie Versiny se herectví věnovala již od malička a když se v 17 letech stala členkou národního divadla Comédie-Française, všem bylo jasné, že ji čeká zářná budoucnost. První velkou roli pak Versiny dostala v roce 1958 ve snímku A Tale of Two Cities a následně si zahrála hned v několika velkých zahraničních filmech

O pár let později, konkrétně v roce 1963, vyhrála konkurz na roli Vinnetouovy sestry Nšo-či a zahrála si tak hned v několika filmech, které byly natočeny podle předlohy knih Karla Maye. Během života ji pak diváci mohli vidět i v několika snímcích, které režíroval její manžel Pierre Vialetta.

Domů
Sdílet
Diskuse