Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. listopadu 2021 20:00
Čas čtení 0:46
Viktor Kniš TASR

Ve slovenských nemocnicích bude pomáhat armáda. Nasazeni jsou všichni dostupní vojenští lékaři

Ve slovenských nemocnicích bude pomáhat armáda. Nasazeni jsou všichni dostupní vojenští lékaři
Zdroj: TASR
NEWS KORONAVIRUS SLOVENSKO
Uložit Uložené

Ve zdravotnických zařízeních na Slovensku jsou aktuálně nasazeni všichni dostupní vojenští lékaři.

Nasazení nových vojenských lékařů na Slovensku se uskutečnilo ve středu v prostorách Akademie ozbrojených sil generála Milana Rastislava Štefánika v Liptovském Mikuláši. Všech jedenáct jich bude okamžitě přiděleno do nemocnic, informovala mluvčí resortu obrany Martina Koval Kakaščíková.

„Lékaři a vůbec zdravotnický personál je v současnosti opravdu nad zlato. Proto jsem rád, že nesmírně vyčerpané hrdiny v bílých pláštích posílí další lékaři z řad ozbrojených sil. Jsme tady pro občany a na záchranu jejich životů a zdraví jsme připraveni poskytnout všechny dostupné kapacity,“ uvedl slovenský ministr obrany Jaroslav Naď (OĽaNO). Novým vojenským lékařům popřál mnoho sil ve službě vlasti.

Jak přiblížil hlavní lékař slovenských Ozbrojených sil SR Roman Jantoš, v rámci přípravné státní služby lékaři úspěšně absolvovali základní vojenský výcvik v Základně výcviku a mobilizačního doplňování Martin a důstojnický kurz pro absolventy vysokých škol na Akademii ozbrojených sil.

„Dva z jedenácti nových lékařů už mají ukončenou specializaci, ostatní jsou zařazeni do specializačního studia v různých specializačních oborech,“ ozřejmil.

Doporučeno
Slovenské prezidentské volby jsou za rohem. Kdo nahradí Zuzanu Čaputovou? Slovenské prezidentské volby jsou za rohem. Kdo nahradí Zuzanu Čaputovou? 22. března 2024 14:00

Ve zdravotnických zařízeních na Slovensku jsou aktuálně nasazeni všichni dostupní vojenští lékaři – 35 z nich působí přímo v nemocnicích a tři v ambulancích, přičemž v nejbližších dnech je bude následovat i posila jedenácti nových lékařů OS SR.

Zpět
Sdílet
Diskuse