Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. listopadu 2021 7:53
Čas čtení 0:43
Radim Šlechta

KORONAVIRUS: V Česku přibylo 18 004 nakažených, počet obětí dramaticky roste

KORONAVIRUS: V Česku přibylo 18 004 nakažených, počet obětí dramaticky roste
Zdroj: Unsplash/JC Gellidon/volně k užití
NEWS DENNÍ NÁRŮST NAKAŽENÝCH KORONAVIRUS
Uložit Uložené

V České republice za včerejšek přibylo více než 18 tisíc nových případů nákazy koronavirem. Skoro šest tisíc lidí je v nemocnicích.

V Česku přibylo ve středu 18 004 lidí nově nakažených nemocí covid-19, jedná se o největší středeční přírůstek od začátku epidemie. Ve srovnání s minulou středou se přírůstek nakažených zvýšil téměř o čtyři tisíce. Stále ale za včerejšek přibylo skoro o osm tisíc lidí méně, než v úterý. Vyplývá to z dat ministerstva zdravotnictví.

Od začátku pandemie se v Česku nakazilo již přes dva miliony lidí a počet úmrtí již překonal 32 500. Více než 1600 lidí zemřelo od začátku listopadu.

Doporučeno
Jaroslav Flegr: Lockdown nás téměř jistě nemine Jaroslav Flegr: Lockdown nás téměř jistě nemine 24. listopadu 2021 20:01

V nemocnicích je podle údajů ministerstva zdravotnictví už 5886 pacientů, přičemž je 850 z nich v těžkém stavu. Některé nemocnice již vyhlásily stav krajní nouze a jiné ruší plánované operační výkony i neakutní ambulantní péči. Nejvíce napadený je v současnosti Olomoucký a Zlínský kraj. Naopak k nejméně napadeným patří Karlovarský kraj a kraj Liberecký. 

Andrej Babiš včera prohlásil, že v pátek přijme vláda nová opatření, která omezí sociální kontakty a budou motivovat lidi k očkování. Plošný lockdown nás ale podle něj zatím nečeká. V současnosti je v Česku naočkováno přes šest milionů osob. Přes 700 tisíc lidí sáhlo po třetí – posilující – dávce. 

Domů
Sdílet
Diskuse