Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. listopadu 2021 9:02
Čas čtení 0:51
Radim Šlechta

Andrej Babiš: Jsme připraveni vyhlásit nouzový stav, pokud to bude nutné

Andrej Babiš: Jsme připraveni vyhlásit nouzový stav, pokud to bude nutné
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS ANDREJ BABIŠ
Uložit Uložené

Premiér Andrej Babiš v rozhovoru pro MF Dnes uvedl, že se vláda sejde už dnes, aby projednala nová opatření. Původně se měla sejít v pátek. Předseda vlády nevyloučil ani nouzový stav.

Vláda v demisi bude o nových opatřeních proti šíření nákazy koronaviru jednat již dnes. Původně se přitom měla sejít až v pátek. Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) v rozhovoru pro MF Dnes uvedl, že vláda možná vyhlásí nouzový stav. Lockdown se ale zatím prý nechystá. 

Podle slov Andreje Babiše vláda vývoj pandemické situace intenzivně sleduje a je připravena vyhlásit nouzový stav, pokud to bude nutné. Již dříve na ni apelovali někteří hejtmani. Na společném jednání o nouzový stav ale podle ministerského předsedy nepožádali. Vyhlášení nouzového stavu by mohlo pomoci hejtmanům nejvíce zasažených krajů s vyhlašováním lokálních opatření. 

Doporučeno
Jaroslav Flegr: Lockdown nás téměř jistě nemine Jaroslav Flegr: Lockdown nás téměř jistě nemine 24. listopadu 2021 20:01

V rozhovoru Andrej Babiš apeloval na lidi starší 60 let, aby se nechali očkovat i třetí posilující dávkou. Zároveň uvedl, že je možné, že pro občany této věkové kategorie bude očkování povinné. Připomněl, že se nově otevře také očkovací centrum bez registrace v obchodním domě na Černém Mostě. 

Vláda bude jednat dnes dopoledne a ministr zdravotnictví Adam Vojtěch připustil, že jednou z věcí, kterou se chce zabývat, bude omezení hromadných akcí. Další opatření se prý budou týkat omezení zbytečných kontaktů. Pokud by vláda taková opatření zavedla, pravděpodobně by se týkala i očkovaných osob.

Epidemie v České republice roste. Za včerejšek přibylo přes 18 tisíc nově nakažených lidí, některé nemocnice vyhlašují stavy krajní nouze a ruší plánované operační zákroky.

Domů
Sdílet
Diskuse