Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. listopadu 2021 7:43
Čas čtení 0:50
Tereza Šnajdrová

KORONAVIRUS: Ve čtvrtek přibylo rekordních 27 717 nakažených. Začal platit nouzový stav

KORONAVIRUS: Ve čtvrtek přibylo rekordních 27 717 nakažených. Začal platit nouzový stav
Zdroj: TASR/Michal Svítok
NEWS DENNÍ NÁRŮST NAKAŽENÝCH KORONAVIRUS
Uložit Uložené

V nemocnicích leží více než 6 tisíc nakažených.

Počty nakažených rostou a ve čtvrtek padl další nepříjemný rekord. Nákaza koronavirem byla odhalena u 27 717 lidí a jedná se tak o největší počet pozitivně testovaných od začátku pandemie. V nemocnicích je podle ministerstva zdravotnictví 6 024 pacientů, z toho 895 z nich je ve vážném stavu. Vláda proto znovu zavedla nouzový stav a také nové restrikce.

Doporučeno
PŘEHLED: Shrnujeme všechna opatření, která začínají platit v pátek 26. listopadu PŘEHLED: Shrnujeme všechna opatření, která začínají platit v pátek 26. listopadu 25. listopadu 2021 18:16

Ve čtvrtek bylo provedeno 77 345 PCR a 27 512 antigenních testů, které nákazu koronavirem odhalily u 27 717 lidí. Tak vysoké číslo v Česku padlo poprvé od začátku pandemie a je tak zřejmé, že virus sílí. To ostatně značí i incidenční číslo, které vystoupalo na hodnotu 1 231.

Přibylo i hospitalizovaných, kterých je v současné chvíli 6 024. Pacientů ve vážném stavu je 895 a podle ministra zdravotnictví v demisi Adama Vojtěcha (za ANO) se jedná především o neočkované občany. Od začátku pandemie pak nákaze koronavirem podlehlo 32 643 lidí.

Vláda se kvůli zhoršující se pandemické situaci ve čtvrtek sešla na mimořádném jednání, na němž rozhodla o opětovném vyhlášení nouzového stavu, a to s okamžitou platností. V rámci něj pak zavedla nové restrikce, které omezují především otevírací dobu restaurací a barů, kulturu a sport. Na rekordní počty nakažených doplatí i stánkaři, kterým se ze dne na den zavřely stánky na vánočních trzích.

Domů
Sdílet
Diskuse