Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. listopadu 2021 9:30
Čas čtení 0:55
Tereza Šnajdrová

Miloš Zeman se nakazil koronavirem od zaměstnankyně prezidentské kanceláře. Příznaky nemá a léčba je preventivní, zní z ÚVN

Miloš Zeman se nakazil koronavirem od zaměstnankyně prezidentské kanceláře. Příznaky nemá a léčba je preventivní, zní z ÚVN
Zdroj: TASR - Marko Erd
NEWS MILOŠ ZEMAN
Uložit Uložené

Prezident Miloš Zeman byl ve čtvrtek večer hospitalizován v Ústřední vojenské nemocnici, neboť se nakazil koronavirem.

Prezident Miloš Zeman byl ve čtvrtek po více než měsíci a půl propuštěn z Ústřední vojenské nemocnice, kde se léčil s doposud neznámou nemocí. Jen po pár hodinách od propuštění se však do ÚVN musel vrátit, neboť se nakazil koronavirem. Hlava státu prý nemá žádné příznaky a léčba pomocí monoklonálních protilátek by měla být pouze preventivní, informují Seznam Zprávy.

Doporučeno
Miloš Zeman má covid-19, jeho program se pozastavuje, potvrdil mluvčí Miloš Zeman má covid-19, jeho program se pozastavuje, potvrdil mluvčí 25. listopadu 2021 19:54

Miloš Zeman se nechal testovat, neboť se setkal s rizikovým kontaktem. Tím by měla být zaměstnankyně Kanceláře prezidenta republiky, jejíž nákaza se odhalila během preventivního testování všech lidí, kteří k hlavě státu mají přístup. „Šlo o rizikový kontakt, proto jsem nechal pana prezidenta dnes odpoledne otestovat,“ řekl Ředitel Ústřední vojenské nemocnice Miroslav Zavoral.

V podvečer jsme z ÚVN, jejíž laboratoř testy zpracovávala, jako první obdrželi informaci, která potvrzovala pozitivní test na covid-19 u pana prezidenta,“ dodal pak Boris Šťastný ze společnosti Senior Home Group, která o prezidenta pečovala v Lánech.

Miloš Zeman má tři dávky očkování a jeho nákaza je prý bezpříznaková. V Ústřední vojenské nemocnici mu preventivně podávají monoklonální protilátky. „Podání monoklonálních protilátek má především preventivní účel, po aplikaci monoklonálního přípravku zůstane pacient hospitalizován z důvodu observace,“ uvedla tisková mluvčí Jitka Zinke.

Prezident měl v pátek jmenovat nového premiéra, kterým se měl stát lídr vítězné koalice SPOLU Petr Fiala (ODS). Až do odvolání je však jeho program přerušen. „Program prezidenta republiky bude po dobu léčby onemocnění covid-19 pozastaven,“ doplnil prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

Domů
Sdílet
Diskuse